Trickbag ger järnet på premiärbesök i Ekenäs

Bild:

– Det blir fart från start, mycket energi och spelglädje, säger Tommy Moberg, grundare av och frontfigur för bandet Trickbag som besöker Ekenäs för första gången.

Bandet som har hållit på i över tjugo år, dock med Moberg som enda kvarvarande originalmedlem, spelar en mix mellan swingin rhythm'n'blues från 1940- och 1950-talen, 1950-talets Chicago blues och rock'n'roll.

– Vi är inget segbluesband utan ett band som inbjuder till dans. Det är show och energi. Vi är inte sex gamla gubbar som står och tittar i golvet, utan vi ger alltid 100 procent, säger Moberg.

Kopplingen till Finland stavas Tommi Leino. Leino är en framstående bluesgitarrist som fått namn om sig i hela Europa. Namnet på Karkkila (Högfors), orten där Leino har sin inspelningsstudio, har gett upphov till både en låt och ett album för Trickbag.

– Det var någon som sa åt mig att om man översätter Karkkila till engelska så blir det Candyville. Så då skrev jag en låt som heter Candyville, och en av våra skivor fick samma namn.

Utöver Leino och Moberg består Trickbag av Lars Näsman på ståbas, Per Norin på trummor, Fredrik von Werder på piano och West Weston på munspel.

– Bara det är en upplevelse att höra, West Weston är mycket framgångsrik och gör en egen karriär i Europa, säger Moberg som står för sången i bandet.

På spelningen i Ekenäs är det Peter Bergqvist som sitter bakom trummorna eftersom Norin fått förhinder.

Kulturhuset Karelia, Ekenäs, torsdagen den 15 mars klockan 19.