Tre hotfulla män greps i Barösund

Otäckt. Bortsett från några hotfulla män i Barösund säger polisen att midsommarhelgen var relativt lugn. Bild: VN-arkiv

Polisen var tvungen att gripa tre män i Barösund under midsommaren. I övrigt beskrivs helgen som relativt lugn.

Under midsommarhelgen kallades polisen till Barösund i Ingå. Orsaken var att några personer uppträdde hotfullt och kommissarie Markus Ramstedt från Raseborgspolisen säger också att det fanns uppgifter om att ett skjutvapen hade synts till.

– Ett gäng i småbåtshamnen i Barösund betedde sig hotfullt och polisen kom till platsen. När polisen skulle gripa tre personer tog sig en av dem ut till sjöss. Tillsammans med gränsbevakningen lyckades polisen ändå gripa den personen. Angående skjutvapnet hittades ett på platsen.

Han säger också att i samband med gripandet gjorde sig en av personerna skyldig till våldsamt motstånd mot tjänsteman.

– När polisen sedan gjorde en husrannsakan hittades en mindre mängd narkotika, vilket innebär att det utreds som straffbart bruk av narkotika.

Bortsett från incidenten i Barösund säger Ramstedt att midsommarhelgen var relativt lugn ur polisens synvinkel. På ett område som inkluderar Hangö, Raseborg, Ingå och Sjundeå hade polisen 94 uppdrag mellan torsdag kväll och söndag kväll.

– Det fina vädret till trots firade människorna på ett bra sätt och polismässigt var helgen ganska lugn. Någon misshandel anmäldes, rattfyllerister förekom och polisen tog även hand om några personer som inte klarade av att hand om sig själv.

Mer läsning