Tre gripna för mordet i Virkby

Alla fyra inblandade, offret och de tre misstänkta, är unga män födda på 1990-talet. Alla är hemma från Lojo, säger undersökningsledaren Rauli Salonen. Bild: Arkiv

Polisen har gripit tre personer misstänkta för mord på en man född på 1990-talet. Offret påträffades i en lägenhet i Virkby.

Tre personer misstänks vara inblandade i ett mord som inträffade i Virkby i Lojo natten mellan måndag och tisdag. Under tisdagens och onsdagens lopp påträffade och anhöll polisen samtliga som misstänks delaktiga i mordet. De gjorde inte motstånd då de greps och var inte till fara för allmänheten.

Polisen gick tidigare ut med både namn och bild på en av de misstänkta, en 20-årig man, eftersom det handlar om ett synnerligen allvarligt brott och det var viktigt att nå mannen för att förhindra nya brott från att begås. Man kunde inte heller utesluta att mannen var farlig för allmänheten.

Västra Nylands polisinrättning använde mycket resurser på operationen och fick även handräckning från Helsingforspolisen och centralkriminalpolisen.

Polisen i västra Nyland ska härnäst göra en häktningsframställan till tingsrätten. Den görs i morgon fredag. Förundersökningen fortsätter som en mordundersökning eftersom man tidigt i utredningen fått information om att gärningssättet varit metodiskt och flera personer deltagit i brottet. Som helhet bedöms gärningen som grov.

Stängda dörrar

Undersökningsledaren Rauli Salonen meddelar att han kommer kräva att behandlingen av fallet till alla delar sker bakom lyckta dörrar i det här skedet.

– Orsaken är att det finns sådana element i dådet som vi inte vill kommer ut nu. Vi vill också skydda anhöriga till offret, säger Salonen.

Alla fyra inblandade, offret och de tre misstänkta, är ungefär i samma ålder:

– Unga män födda på 1990-talet. Alla är hemma från orten, säger Salonen.

Mer läsning