Tre fotbollsklubbar bildar ny förening

Bild: Mostphoto

Grundandet av en superfotbollsförening har under våren framskridit. Vid årsskiftet ska tre Kyrkslättföreningar slå ihop sina krafter och blir en.

Kyrkslättsföreningarna Kyrkslätts IF, Masalan Kisa och fotbollens specialförening AC Kirkkonummi tänker grunda en ny fotbollsförening. Den nya föreningen har över 1 200 fotbollsspelare.

Projektet utlyste en namntävling i våras, saldot var över 100 fantasifulla namnförslag.

Det behövdes flera kvalificeringar och slutligen valdes FC Kirkkonummi (Football Club Kirkkonummi)/FC Kyrkslätt till vinnare.

De tidigare föreningarnas blå-vit-gula färger blir historia och FC Kyrkslätts spelare drar i framtiden på sig svart-fuchsiafärgade spelkläder.

Den nya föreningen har som målsättning att ge varje barn, ung eller vuxen en spelgrupp som motsvarar den egna individens aktivitetsnivå.

Kostnaderna för spelarna såväl på hobby- som tävlingsnivå försöker man hålla rimliga, berättar de tre föreningarna i sin information.

Grundarna till den nya föreningen lovar att alla ålderskategorier och alla nivåer beaktas i föreningens verksamhet.

FC Kyrkslätt har som målsättning att ha ett utbud av verksamhet också för vuxna hobbygrupper och att grunda ett representationslag för vuxna eller om det finns behov flera lag. FC Kyrkslätt presenterar sig i slutet av augusti på Kyrkslätt dagarna.