Topias Laine till Hammarby

Topias Laine lämnar BK för Sverige. Bild: Lina Enlund

Yttern Topias Laine lämnar BK-46 och FM-ligan i handboll efter den här säsongen. Ny klubbadress blir Hammarby IF HF i den svenska handbollsligan.

På sin hemsida berättar Hammarby att laget första nyförvärv inför nästa säsong blir den finländske högersexan Topias Laine, 22 år, som närmast kommer från BK-46.

– Att det blev klart med Hammarby är lite utav en pojkdröm som blir till verklighet, säger Topias Laine på Hammarbys hemsida.

Topias Laine är hemma från Åbo, men har den här säsongen med framgång representerat BK-46 i Karis. BK avslutar den säsongen den här vecka med att spela om brons mot Grankulla IFK – på onsdag möts lagen i Grankulla och på fredag Karis.

Efter det blir det sedan en flytt till Sverige och Hammarby.

– Jag vill bli bättre på allt och det känns kul att nu få spela handboll på ett proffsigt sätt och kunna satsa på det till 100 procent. Jag ser nu fram emot att få träffa killarna i laget, säger Laine.

Hammarbys sportchef Robert Venäläinen är väldigt nöjd över den nya högersexan.

– Topias är en mycket fin kille som vill mycket med sin handboll, precis som övriga spelare i truppen. Med sin snabbhet och löpstyrka hoppas jag att vi kan få till en del enkla kassar med Topias på banan. Sedan tror jag att det är ett viktigt steg för Topias fortsatta utveckling att få möjlighet att spela i Handbollsligan några år för att sedan ta nästa steg ut i Europa.