Tonåringar lekte polis i Veikkola – lurade trafikant

Foto: Linnea de la Chapelle/SPT Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Tonåriga pojkar från Kyrkslätt maskerade en privatbil till att ge sken av att vara en civil polisbil. Polisen tog föraren i förvar.

Tre pojkar i tonåren utrustade en personbil med blå och röda blinkljus på tisdagen, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Bilens ägare är far till en av pojkarna. Vid 23.30-tiden på tisdagen lyckades pojkarna med sitt falska signalljus få en annan trafikant att stanna. Föraren i den stannade bilen såg pojkarna och insåg att det handlade om ett pojkstreck. Han följde efter den falska polisbilen men vågade inte hålla samma hastighet.

En polispatrull som kallats till platsen följde efter de flyende pojkarna som övergav fordonet och flydde till skogs. Föraren av den falska polisbilen blev fast.

I syfte att dölja sitt företag ringde de två andra pojkarna nödcentralen och angav att bilen stulits från Veikkola i Kyrkslätt, skriver polisen.

Pojken som körde den falska polisbilen har endast körkort för lätt motorcykel. Han erkände till polisen att bilen tagits i bruk utan ägarens tillstånd. Han fick tillbringa natten i polisens förvar.

Händelsen utreds enligt polisen som äventyrande av trafiksäkerheten, usurpation av tjänstemannabefogenhet, förande av fortskaffningsmedel utan behörighet och bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel.

En barnskyddsanmälan har också gjorts med anledning av händelsen, meddelar polisen.

Mer läsning