Tomas Söderlund tog FM-silver i kulstötning

Medalj. Tomas Söderlund tog FM-silver. Bild: Jesper Sundström

IF Raseborgs Tomas Söderlund stötte 17,97 och det gav ett FM-silver i Seinäjoki. Klubbkompisen och tränaren Conny Karlsson blev femte och Arttu Kangas vann guld.

Söderlunds silverstöt kom nu i den sjätte och sista omgången. Han inledde finalen med att stöta 17,20 och följde upp det med 17,79.

Söderlunds tredje omgång godkändes inte, precis som den femte. Hans nästbästa resultat i finalen var 17,90 och det noterades han för med sin nästsista stöt.

– Min målsättning var att silver och det lyckades jag med. Så det är jag förstås nöjd med, men resultatet i sig var inte så bra. Jag hade en lång stöt som var underkänd och jag lämnade in en protest men den godkändes inte, säger Söderlund.

Arttu Kangas vann guld på 19,53 också han fick till sin bästa stöt i den sista omgången. Timo Kööpikkä knep brons med en stöt på 17,60, hans enda godkända resultat.

I sitt sista FM slutade IF Raseborgs Conny Karlsson femte. Detta med ett säsongsbästa på 17,02.

Final för Helander

FM avslutas i morgon och då står bland annat herrarnas spjutfinal på agendan. Där medverkar IF Raseborgs Oliver Helander som blev tredje i kvalet, han kastade 76,97. Teemu Wirkkala vann på 79,68, säsongsbästa för honom och Tero Pitkämäki blev andra.

Han kastade 78,50. Harri Haatainen kastade 71,11 och var den tionde och siste mannen som nådde final.

Också HIK-friidrotts Linda Sandblom är klar för final. Hon hoppade 1,70 meter i höjdkvalet och det räckte för att få tävla i morgon. Hennes klubbkompis Jonna Berghem är också klar för söndagens finalpass, då hon löpte tillräckligt snabbt på 400 meter hinder. Närmare bestämt 1,00.12.

Mer läsning