Tisdagen började med västnyländska trafikolyckor – ambulans krockade med personbil

Det har skett trafikolyckor i Västnyland. Bild: VN-arkiv

Västra Nylands räddningsverk rapporterar om två västnyländska trafikolyckor på tisdagsmorgonen.

Ungefär klockan sju på tisdagsmorgonen skedde en trafikolycka på Evitskogsvägen i närheten av Sjundeå. En ambulans på utryckning frontalkrockade med en personbil med sommardäck som var i fel körfil. Västra Nylands räddningsverk meddelar att tre personer skadades lindrigt i olyckan och att de fördes vidare för att få vård. Det handlar om två personer i ambulansen och personbilens chaufför. Vid tidpunkten för olyckan fanns ingen patient i ambulansen.

Ambulansen kunde inte fullfölja sitt uppdrag och en annan enhet fick rycka ut. Räddningsverket uppger också att polisen undersöker orsaken till olyckan och att kollisionen ledde till trafikstörningar på olycksplatsen.

Polisen utreder ärendet som äventyrande av trafiksäkerheten och två fall av personskada.

En dryg timme efter olyckan på Evitskogsvägen skedde en trafikolycka i närheten av korsningen Takanengatan-Svidjavägen i Lojo. Västra Nylands räddningsverk uppger att en lastbil och en personbil var inblandade i det som beskrivs som en liten trafikolycka.

Den ena bilen körde på den andra bakifrån och en av förarna skadades lindrigt och fördes bort från platsen för att undersökas.