Timo Haapaniemi vill in i riksdagen

Ny kandidat. Timo Haapaniemi (Saml.) vill pröva sin lycka i riksdagsvalet. Bild:

Alldeles på slutrakan har Kyrkslätt kommunstyrelses ordförande Timo Haapaniemi (Saml.) bestämt sig för att kandidera i riksdagsvalet.

Kretsstyrelsen för Samlingspartiet i Nyland godkände Haapaniemis kandidatur förra tisdagen, men först under veckoslutet offentliggjordes kandidaturen.

Samlingspartiet har nu en fulltalig lista med 36 kandidater i Nyland.

Haapaniemi berättar att han först ville komma överens med sin arbetsgivare, alltså MTV:s nyhetsredaktion, om hur det praktiskt skall ordnas innan saken offentliggörs.

Haapaniemi sätts enligt MTV:s interna regler i valkarantän. Han kan inte som nyhetsredaktör och producent synas i bolagets program före valet. Valkarantän är normal praxis i mediebranschen.

Haapaniemi har i flera kommunalval varit röstkung i Kyrkslätt. Han har ställt upp i riksdagsval en gång under 1980-talet. Haapaniemi har varit aktiv i kommunpolitiken i Kyrkslätt sedan 1981, bland annat som kommunstyrelseordförande i tjugo år och ordförande för kommunfullmäktige i fyra år.

Två andra kommunalpolitiker i Kyrkslätt ställer också upp i riksdagsvalet: Anders Adlercreutz (SFP) och Raija Vahasalo (Saml.)