Thairestaurang öppnade i Karis

Restaurangnytt. Kocken Diyan Yanev och Ranee Prabvilai erbjuder thailändska rätter vid Högbergsgatan i Karis. Bild: Agneta Sjöblom

Efter en latinamerikansk period är det numera thailändskt och asiatiskt som gäller på före detta Knäppen i Karis

Pron Thai Fusion heter restaurangen vid Högbergsgatan som i ett par års tid hann vara La Colina, men i folkmun ofta går under sitt gamla namn, Knäppen.

Nyöppningen skedde i början av augusti och de första veckorna har varit bråda.

– Kunderna har gillat vår mat. Vissa har till och med bett om att få den ännu mer kryddstark, säger krögaren Ranee Prabvilai.

Bekant plats

Karisrestaurangen är en bekant plats för Ranee Prabvilai som praktiserade här då hon gick sin utbildning till kock. När tidigare krögaren ville ge över verksamheten passade hon på.

Karisrestaurangen kan ses som något av en förgrening av thairestaurangen i Sun Park, det vill säga före detta kommunhuset i Pojo, som drivs av hennes man Lasse Heikkinen.

– Restaurangen i Pojo rymmer 25 matgäster. Här i Karis är det mer än dubbelt upp med platser. Våra lunchgäster från Karis har varit nöjda. För många är lunchpausen inte tillräckligt lång för att hinna åka till Pojo och äta, säger Ranee.

Sushi och veckoslutsöppet

Restaurangen håller öppet sju dagar i veckan, fredag till söndag också kvällstid.

I lunchbuffén måndag till torsdag ingår fyra olika huvudrätter. Kyckling och tofu, skaldjur och grönsaker, ris och nudlar hör till de bärande ingredienserna. I det thailändska köket används också mycket örter och kryddor.

– Thaimat är hälsosam, säger Ranee Prabvilai.

Dagtid, under lördagar och söndagar, erbjuds dagens rätt och en sushibuffé, kvällstid är det á la carte.

Restaurangen har tre anställda. Under veckosluten tar man dessutom hjälp av extraknäckande ungdomar.

Några större renoveringsarbeten har inte gjorts utan restaurangen har fått sin thailändska prägel genom inredning. Ranees favoritfärg blått går igen i inredningstyger och arbetsdräkter.

Namnet på restaurangen är härlett från det egna släktnamnet.

– Jag vill att stämningen ska vara familjär, säger hon.

Mer läsning