Terrorattacken skakar inte Istanbuls vardag

Lugna. Niklas Lindblad och Saga Kamppari fortsätter njuta av sin semester trots terrorattacken. Bild: -

36 personer miste livet då tre självmordsbombare sprängde sig på flygplatsen i Istanbul på tisdag. Karisborna Saga Kamppari och Niklas Lindblad befann sig knappt 15 kilometer bort då det small.

– Vi var ute och äta och visste inget om attacken förrän vi kom tillbaka till hotellet. Ingen pratade om det här, säger Lindblad.

Då de anlände tillbaka till hotellet efter kvällens middag, ramlade oroliga meddelanden från släkt och vänner in via sociala medier. Först då fick de nys om vad som skett.

– "Vadå bomb", var vad jag tänkte då jag läste de första oroliga meddelandena hemifrån, säger Lindblad.

Känt sig trygga

Paret kom till Istanbul i söndags för att tillbringa några semesterdagar där.

– Visst hade folk varnat oss och sagt att det är oroligt här men vi ville ändå se staden. Och jag kan heller inte påstå att jag skulle känt mig otrygg här, säger Kamppari.

– Det finns risker överallt och detta kunde ha skett i vilken stor stad som helst, tillägger Lindblad.

Fotboll framför nyheter

Kamppari förvånas över hur lite attacken syns i staden.

– Ingen pratar om det. Folk ser inte på nyheterna för att få information, de ser på fotboll i stället. Inställningen tycks vara en helt annan här.

Lindblad håller med och tillägger att folk hemma i Finland verkar oroa sig mera än vad de själva och befolkningen i Istanbul gör.

– Självklart drog det ner lite på stämningen i går men vi har bestämt oss för att inte låta det förstöra vår resa.

Hemresa enligt planerna

I morgon eftermiddag är det dags för hemfärd och enligt senaste upplysningar ska parets flyg till Helsingfors avgå normalt.

– Trots att man inte här i staden märkt attacken känns det nog lite obehagligt att i morgon åka till flygplatsen. Samtidigt har vi konstaterat att det finns risker överallt så bara flyget går, åker vi nog hem som planerat, säger Kamppari.