Tenalabon Oscar Holmström har coronaviruset - han beskriver symtomen

Bild: VN-arkiv / Lina Enlund

Han har varit i hemkarantän och isolerad sedan lördagen när han kom hem från en resa till Österrike.

– Symtomen går upp och ner. Från att inte orka stiga upp från soffan kan jag en halv timme senare känna mig ganska pigg. Kroppen och huvudet värker. Jag har problem med andningen och rösten är svag, säger Tenalabon Oscar Holmström, som har testat positivt för coronaviruset.

Han har haft symtom i tre dagar. På lördagen kom han hem från en skidresa i Österrike där han hade varit med några andra vuxna. Varken hans fru Veera Holmström eller deras två barn var med på resan. Han har inte heller träffat dem sedan han kom hem i och med att han kände symtom redan under hemfärden.

Provtagningen skedde i Esbo. I går fick han beskedet om att testet var positivt.

Hur länge är du i hemkarantän?

– Åtminstone åtta dagar. Men jag ska vara helt frisk i några dagar innan jag får träffa människor. Jag vill inte ens gå ut. Det är inte läge att vara självisk i det här fallet, utan i stället skydda riskgrupperna. Det finns all orsak att försöka bromsa smittospridningen.

Han har värkmedicin. Men annars är det vila som gäller.

– Inte är det så roligt.

På måndagen tog han och hans fru beslutet att stänga Bar & Restaurant Santa Fé i Ekenäs på grund av coronaviruset.

– Livet går vidare. Vissa beslut måste man ta. Min frus och min åsikt var att det är bäst att stänga genast för att hindra att viruset sprids. Vi öppnar igen i mitten av april så som det ser ut nu.

Mer läsning