Teknikproblem för Sandblom: Jag tänker ta mig till EM

Linda Sandblom hade en motig tävling i Karis på söndagen. Bild: Thomas Sundström

Linda Sandblom var missnöjd efter att ha rivit ut sig på 179 i höjdtävlingen i Karis.– Jag hoppar högre på träning och inhoppning än i tävlingarna, säger Hangöhopparen besviket.

Höjdtävlingen vid stjärntävlingarna i Karis blev inget HIK Friidrotts Linda Sandblom kommer att minnas med glädje. Efter att ha rivit ut sig på 179 slängde hon träningsoverallen med kraft i marken och uttryckte några välvalda ord.

– Det finns inte så mycket att säga om den här tävlingen. Jag saknar ord, säger hon.

– Främst är jag förbannad på mig själv. Jag hoppar högre både på träning och på inhoppningen än vad jag gör i tävlingen. Det har jag aldrig varit med om förr.

Det är lätt att förstå irritationen, besvikelsen och ilskan. Det är inte så att sandblom inte skulle klara av att nå de högre höjderna. EM-kvalgränsen 190 cm ska inte vara något större problem för henne för tillfället.

– Det hänger på tekniken. Höjden i sig är inget problem. Då jag inte springer till slut når jag den högsta höjden i mitt hopp långt före ribban och då jag inte sätter ner foten ordentligt når jag min högsta höjd långt efter ribban, beskriver hon teknikproblemen som präglat hennes hopp den här säsongen.

– Då jag justerar en sak och får den i skick i hoppet blir något annat fel.

Trots att resultatet inte alls var vad hon hoppats på var tävlingen i Karis ett steg i rätt riktning.

– Det här var säsongens bästa inhoppning. Så något positivt kan man väl säga att det var, säger hon.

– Samtidigt är det skönt att veta att kapaciteten finns där och det "bara" hänger på tekniken. Om man kan säga bara om en sådan sak.

Med en månad kvar att klara EM-gränsen inför mästerskapen i Berlin är Sandblom inte orolig.

– Jag tänker ta mig till i EM. Det är minimimål med den här formen. Så bra känns hoppen. Det är bara synd att höjden kommer vid fel läge i hoppen.