Teddy Nordling får lämna SIF – Marcus Sjöstedt tar över

Marcus Sjöstedt ersätter Teddy Nordling. Bild: Lina Enlund

Sjundeå IF byter tränare för sitt FM-ligalag i handboll. Teddy Nordling får gå och ersätts av den tidigare andre tränaren Marcus Sjöstedt.

SIF meddelade om tränarbytet på onsdagen. På sin hemsida skrev man att klubben har bestämt sig för att avsluta samarbetet med chefstränaren Teddy Nordling och fysiktränaren Ville Schoultz.

– Den här saken har vuxit fram. Men samtidigt vill jag understryka att Teddy Nordling är en av landets absolut bästa tränare, säger Tom Paasikivi, ordförande för Sjundeå IF

Tidigare andre tränaren Marcus Sjöstedt tar över tränaransvaret säsongen ut och han assisteras av Toni Seijo.

– Det handlar inte om de idrottsliga resultaten eller om ekonomin, utan mera om att vi uppfattat att kommunikationen mellan Teddy och spelarna inte fungerat på bästa sätt. Därför valde vi att ta det här beslutet, säger Tom Paasikivi.

– Det som kanske oroade oss i lagets stödgrupp mest var att det försvann en rad spelare efter den förra säsongen, och sedan meddelade ännu Sten Maasalu i höstas att han ville lämna laget, säger managern Niclas Karlsson.

Nordling var inne på sin tredje säsong på posten med Marcus Sjöstedt som sin andra tränare. Nu tar Sjöstedt, som har ett förflutet som chefstränare för SIF. över ansvaret

– Nog känns det ju litet märkligt. Samtidigt ville jag inte svika föreningen om den behövde mig och vi försöker nu se framåt, sade Marcus Sjöstedt på onsdag kväll.

SIF är för närvarande sexa i FM-ligan med fyra poäng på sex matcher. På lördag spelar man hemma mot Grankulla IFK som ligger jämsides i tabellen.

– Vi fortsätter nu med den spelartrupp vi har och det kan vara att vi kan presentera någon nyhet där. Vi får se, säger Niclas Karlsson.

Mer läsning