Takala och Puputti tog sig inte till final

Ingen final. Teo Takala tog sig inte vidare från lördagens kvaltävling. Bild: VN-arkiv

IF Raseborg kommer inte att ha någon deltagare i spjut- eller 800 metersfinalen för herrar i morgon. Varken Teo Takala eller Tuomas Puputti tog sig vidare från kvalet i FM.

Fastän Oliver Helander inte deltog i friidrotts-FM i Åbo innebar det ändå inte att IF Raseborg inte hade någon deltagare i herrarnas spjutkval på lördagseftermiddagen. Föreningen representerades av Teo Takala, men däremot kommer han inte att delta i söndagens final. Den tidigare FM-bronsmedaljören blev 15:e efter att ha kastat 68,63 meter i andra omgången.

Han inledde tävlingen med att kasta 67,05 meter och avslutade med ett underkänt försök i tredje omgången. Spjutkvalet vanns av Antti Ruuskanen som kastade 77,79 meter och Topias Laine blev tvåa. Han kastade 76,72 meter och Toni Kuusela på tredje plats kastade 76,26 meter.

En stund efter att spjutkvalet hade tagit slut var det dags för Takalas klubbkompis Tuomas Puputti att löpa herrarnas 800 meterslopp. Han deltog i det andra försöksheatet och blev åttonde med tiden 1.56,22. Det räckte inte till en finalplats.

Mer läsning