Svenskspråkig barn- och ungdomstelefon betjänar hela sommaren.

Barn och unga får hjälp via Mannerheims barnskyddsförbund telefontjänst hela sommaren, också på svenska. Bild: Jeanette Östman/SPT

Barn och unga får svensk samtalshjälp hela sommaren.

Den svenskspråkiga barn- och ungdomstelefonen, som upprätthålls av Mannerheims Barnskyddsförbund, betjänar hela sommaren.

I samtal med barn- och ungdomstelefonen kan barn och unga tala om saker som känns viktiga för dem själva tillsammans med en sakkunnig från förbundet. Ämnen som diskuteras kan vara allt från vardagliga händelser till tyngre bekymmer. Samtalen är gratis, konfidentiella och syns inte i telefonräkningen.

– Det är väldigt viktigt att barn och unga har tillgång till hjälptjänster också under sommarlovet. Barn och unga har varit med om en exceptionell vår. Skolorna öppnades för en kort tid i maj, och nu blir många barn och unga igen utan stöd från bekanta vuxna i skolorna för flera månader, säger Sofie Railila, koordinator för jourarbete vid Mannerheims barnskyddsförbund i ett pressmeddelande.

Barn- och ungdomstelefonen betjänar på numret 0800 96 116 måndag till onsdag klockan 14–17 och torsdagar klockan 17–20.

Den finskspråkiga hjälptelefonen har verkat sedan år 1980. I början av maj startade barnskyddsförbundet den svenskspråkiga motsvarigheten.

Mer läsning