Svängigt när SIF kryssade mot GrIFK

Viktig. Valeriya Kirillova gjorde tio mål när SIF spelade oavgjort mot GrIFK. Bild: Thomas Sundström

Det var inte mycket som skilde mellan SIF och GrIFK när lagen möttes i Grankulla. Inget av lagen klarade av att vinna.

Efter vad som kändes som en evighet fortsatte FM-ligan i handboll på lördagseftermiddagen. Den andra omgången stod på agendan och Sjundeå IF hade åkt till Grankulla för att möta lokala IFK. Valeriya Kirillova och SIF gjorde matchens första mål men efter det hade gästerna en tung sekvens.

GrIFK både kom i kapp och tog ledningen med 6–2 innan SIF snyggade till siffrorna. Men ungefär 13 minuter kvar av första halvleken ledde GrIFK med 8–6 och i paus var ställningen 12–8 till hemmalaget.

– I början märktes det att vi inte hade spelat match på tre veckor, kanske borde vi ha spelat en träningsmatch innan det här. Vi hade tekniska fel i början och rörelsen var inte den bästa, säger SIF-tränaren Taavi Tibar.

I början av andra halvleken utökade GrIFK ledningen till 13–8 och läget såg inte bra ut för SIF. Då vaknade gästerna och anfört av Kirillova och Daria Kaganets reducerade SIF till 13–11. Till slut klarade också SIF av att kvittera – Kirillova gjorde 17–17 med ungefär 15 minuter kvar att spela.

SIF klarade inte av att utnyttja kvitteringen och GrIFK gick på nytt upp i ledning. Det sista ordet var ändå inte sagt och med ett par minuter kvar att spela var ställningen 22–22. Då gjorde GrIFK 23–22 men SIF kvitterade med 42 sekunder kvar att spela.

Flera mål sågs inte i Grankulla och matchen blev oavgjord.

– Vi var i underläge stora delar av matchen men lyckades bättra på i andra halvleken. Förstås hade vi gärna vunnit men samtidigt anser jag att ett oavgjort resultat är rättvist.

– Nu skall vi analysera den här matchen och fatta beslut baserat på vad vi kommer fram till. Men man måste också komma ihåg att det här endast var en hållplats av många under säsongen. Arbetet fortsätter med tanke på matchen mot KyIF nästa lördag, säger Taavi Tibar.

GrIFK–SIF (12–8)

SIF: Valeriya Kirillova 10, Daria Kaganets 6, Madeleine Lindholm 3, Anna Nylund 2, Oona Reinikainen 1, Sara Falck 1

Mer läsning