Sun City vann klart på hemmaplan

Seger. Tom-Oscar Lastunen och Sun City vann i lördags. Bild: Jesper Sundström

Det blev en ny seger för Sun City i lördagens division 2-match i amerikansk fotboll. Bouncers fick aldrig en chans i Hangö och Sun City vann med 58–7.

Sun City tog nu kommandot från start och ledde med 28–0 efter den första quartern. Men i den andra gick det inte lika bra i offensiven och lagen gick också till pausvila i 28–0.

– Vi börjar bra och gör poäng. Men efter den första quartern var vår offensiva koordinator tvungen att lämna matchen, så det krävde en del justeringar. Dessutom blev det svårt för mig att gå in och ta ansvar för offensiven, säger tränaren Ville Schoultz.

Men när lagen återvände till planen efter pausvilan hade Sun City hittat sitt spel igen. Laget fortsatte pressa på och Bouncers hittade inget sätt att svara på.

Till slut hade Sun City vunnit matchen med klara 58–7.

– Jag är nöjd med hur vi spelar för tillfället. Killarna jobbar bra och vi har också talat om att det krävs ett hårt arbete. Det är så här vi vill att det skall se ut, säger Schoultz.

Tvåa i tabellen

I och med segern fortsätter Sun City på andra plats i tabellen. Laget har vunnit fem av sina sex matcher i år, förlusten kom i säsongspremiären mot Wolverine Blue.

Samma lag som leder serien för tillfället. Visserligen har Sun City lika många poäng som dem men det är inbördesmatchen som avgör rangordningen.

Oberoende ser läget bra ut för Sun City med tanke på sensommarens slutspel. Men Ville Schoultz tänker ännu inte i de banorna.

– Vi fortsätter på samma sätt som tidigare. Varje vecka har vi en ny chans att spela bra och jobba hårt.