Sun City spelar final

En match kvar. Sun City spelar final nästa lördag. Bild: Arkivfoto/Thomas Sundström

Sun City är klart för final i den amerikanska fotobollens division 2. Hangölaget slog Wolverine Blues på bortaplan med 36–6 under lördagen.

Hangölaget Sun City spelar final nästa veckoslut. Där möter man antingen Eagles eller Bears, matchen mellan de lagen spelas på lördag eftermiddag.

Om Eagles går segrande ur kampen är Sun City tvunget att åka till Kotka nästa lördag, vinner Bears avgörs finalen i Hangö.

Lördagens semifinal gick i Helsingfors mot Wolverine Blues, ett lag Sun City har haft svårt mot den här säsongen. Två matcher har betytt två förluster, men när den viktigaste matchen stod för dörren var Sun City bättre med 36–6.

– Jag vet inte om man kan säga att det var säsongens bästa match, men åtminstone var det den så här långt viktigaste, säger Sun Citys tränare Ville Schoultz.

Hans lag tog kommandot från start och i paus ledde man redan med 20–0. Schoultz berättar att Sun City aldrig lättade på gasen och framför allt lyckades man i försvarsspelet.

– Wolverine fick endast en gång till ett ordentligt anfall och då gjorde de också en touchdown. Men vi hämtade oss snabbt och kunde bygga vidare på vår ledning. Vi visade inte prov på allt vårt kunnande i dag utan har saker kvar som vi kan göra bättre.

Sun City vann alltså till slut matchen och är klart för final. Enligt Ville Schoultz spelar det inte någon roll vem som blir Sun Citys motståndare. Oberoende kommer matchen att vara jämn.

– För oss gäller det att än en gång försvara bra. Det kommer inte att skilja många touchdowns mellan segraren och förloraren.