Succé för virtuell Ingådag

Ingådagen. Ingådagen ordnades för första gången virtuellt genom direktsändning på Youtube. På bilden syns från vänster: Anniina Raita, Ulla Gunnarsson (Simons Hand), Simon Sid, Robert Nyman, Sven Sid, Susanne Sonntag, Henrik Wickström, Christoffer Strandberg (Salon Seija), Regina Ekblom, Pinja Venäläinen, Sam Sonntag, Charlotta Nyholm, Karolina Grop-Nordström, Nea Engberg, Thomas Stremmelaar. Bild: Privat

Den första virtuella Ingådagen väckte entusiasm.

Över 300 personer deltog i årets Ingådag som för första gången ordnades virtuellt. Ingådagen sändes i direktsändning på Ingå kommuns Youtube-kanal. Sändningen spelades in och kan nu ses i repris.

– Vi är nöjda med den siffran, speciellt när man ser att människor i efterskott har tittat på sändningen, säger Regina Ekblom, kultur- och kursplanerare i Ingå kommun.

Konceptet var framgångsrikt och det är möjligt att kommunen fortsätter ordna det virtuellt även nästa år.

– Vi vet inte ännu med säkerhet om vi ordnar det digitalt nästa år. De som var med och ordnade programmet sade att det måste bli en tradition, men det kan hända att det i någon form ordnas i någon form ordnas digitalt, säger Regina Ekblom.

Den fysiska delen av Ingådagen hoppas kommunen kunna ordna nästa år. Torgförsäljarna och övrig kommersiell aktivitet hör till Ingådagen. Men även en digital version kan fungera som ett tillägg till de fysiska aktiviteterna.

Som konferencier och värd i studion i biblioteket fungerade Simon Sid med bravur medan hans kollega från gruppen Sam Simon, Sam Sonntag, skötte tekniken med perfektion.

Under livesändningen gavs deltagarna en inblick i hur det är att vara TikTok-stjärnan Jennifer Käld. Skådespelaren Christoffer Strandberg, politikern Henrik Wickström, regissören Sven Sid och artisten Susann Sonntag berättade om sina liv efter coronavåren.

Kommundirektör Robert Nyman och Ulla Gunnarsson diskuterade företagsamhet och utveckling i Ingå och det bjöds också på uppträdanden av kommundjuret Måsart, Sam Zimon och Susann Sonntag.

Anniina Raita som driver kaféet i det nyrenoverade Café Wilhelmsdal bjöd på en somrig Ingåmeny bestående av läckerheter av lokala råvaror.

Tre vinnare i Ingåbingot fick varsitt presentkort till lokala företag.

Ett oförglömligt ögonblick var när Putous-karaktären Salon Seija dök upp och klippte håret på Simon Sid. Sådant här händer endast i Ingå.

Mer läsning