Straffsparkar fick flytta på sig för andra året i rad

Lasse Näsman Cup har arrangerats i Stallörsparken de två senaste åren.Bild: Arkiv

I fjol var det Toto och i år Deep Purple. Två år efter varandra har FC Raseborg tvingats flytta sin redan inbokade Lasse Näsman Cup i straffsparksskytte i Stallörsparken.

– Nog känns det litet märkligt och ingetdera året har det lämnats in någon ansökning för konserterna. I fjol hade vi allting klart när det plötsligt kom fram att Toto var på väg. Då gick vi med att flytta på oss med den följd att vi tappade både lag och flera målvakter. Vi flyttade ändå, men underströk då att det här inte får hända igen.

– Men likväl – den 25 oktober delgav staden beslutet att vi får arrangera Lasse Näsman Cup den 21 juli i år och allt var då frid och fröjd. Men efter det dyker Deep Purple upp och vi skall flytta på oss igen, säger Kaj Selenius från FC Raseborg.

Nu är föreningen redo att flytta cupen till den 14 juli förutsatt att man får en ekonomisk kompensation på 4 000 euro. Ärendet remitterades av stadsstyrelsen i måndags.

– Får vi kompensationen är vi nöjda med det, och i sista hand har vi ju laglig rätt att hålla fast vid ursprungligt datum. Det här handlar heller inte om summan i sig, men rätt skall vara rätt.

– Jag tycker att det stora problemet är att det inte finns ett fungerande bokningssystem inom staden. Det måste åtgärdas, för hur ska annars någon börja våga arrangera något om fattade beslut rivs upp, säger Kaj Selenius.