Stefan Mutanen ny ordförande för SFI

Stefan Mutanen leder SFI. Bild: Privat

Stefan Mutanen från Karis ska leda Svenska Finlands Idrottsförbund år 2020. Det blev klart under SFI:s höstmöte i Helsingfors på torsdagen.

Hangöbon Christine Suvanto som lotsat förbundet i nästan sex år hade undanbett sig omval och valberedningen föreslog Karisbon Stefan Mutanen, tidigare VD för samfundet Folkhälsan till ny styrelseordförande för SFI. Förslaget godkändes enhälligt av mötesdelegaterna.

Stefan Mutanen hade under sina 16 år som vd för Samfundet Folkhälsan ett övergripande ansvar för Solvalla idrottsinstitut och verksamheten på Norrvalla. Hans senaste idrottsuppdrag var att fungera som ordförande för organisationskommittén för SFI förbundsmästerskapen i friidrott i Karis tidigare i år.

– Som ny ordförande ser jag fram emot det viktiga uppdraget och kommer att göra mitt yttersta för att SFI skall ha fortsatt framgång på idrottsarenorna. Det gäller att använda befintliga resurser effektivt och att fokusera på rätt saker, sade Stefan Mutanen i ett pressmeddelande.

Vid höstmötet valdes även två nya viceordföranden till SFI-styrelsen, nämligen Inger Nabb från Vasa och Mikael Stjärnfelt från Eckerö, Åland.

– Det känns tryggt att lämna över verksamheten, sade Christine Suvanto som på mötet avtackades och tilldelades förbundets förtjänstmärke som en uppskattning för hennes aktiva ordförandeår.

Mer läsning