Statistik, sport och slott i veckans Västispodd

Den här veckan är Jesper Sundström tillbaka vid poddmikrofonen. Bild: Lina Enlund

Gott och blandat från veckan som gick bjuder vi på i veckans avsnitt av Västispodden.

I det 37:e avsnittet av Västispodden talar Jesper Sundström och Johanna Lemström bland annat om statistik – dels om polisens brottsstatistik för fjolåret, dels om hur företagare rankat regionen.

– Finlands näringsliv EK publicerar vartannat år en kommunrankning och även i år hittas Raseborgs ekonomiska region i botten på 22:a plats av 25. Målet med rankningen är bland annat att kartlägga hur bra verksamhetsförutsättningar regionerna erbjuder företagen, säger Jesper Sundström.

Vi tar också upp långköraren Gnägget i Ekenäs.

– Tekniska nämnden vill att saker ska ske snabbt nu, redan på nästa möte den 9 mars är det meningen att man ska välja hyresgäst, säger Johanna Lemström.

Och då vi ändå är i Stallörsparken kan vi inte låta bli att nämna isslottet som växer fram där – och på flera andra ställen i trakten. Jesper Sundström listar även helgens sportevenemang. Missa inte Västis liveblogg från handbollsmatchen mellan Karislaget BK-46 och Sjundeå IF i morgon lördag!

– Matchen börjar 17 och rapporteringen hittas på Västis webb. Liverapporteringen börjar tio minuter före matchstart, säger Jesper Sundström.

Här kan du lyssna på veckans avsnitt av Västispodden: