Stamväg 51 öppen för trafik igen

Bild: Läsarbild

Stamväg 51 var avstängd i två tre timmar på grund av en frontalkrock vid avtaget till Båtviksvägen. En person skadades allvarligt i olyckan.

Klockan 15.15 meddelade Räddningsverket att olycksplatsen röjd och stamväg 51 hade öppnats för trafik igen.

Det var klockan 11.45 som en personbil frontalkrockade med en långtradare på stamväg 51 vid avtaget till Båtviksvägen. Olycksplatsen ligger på gränsen mellan Kyrkslätt och Sjundeå.

Personbilen i diket

Då Räddningsverket anlände till olycksplatsen låg personbilen på sida i diket. Föraren var svårt fastklämd och fick skäras loss från bilen. Han fick första hjälpen på olycksplatsen och fördes sedan allvarligt skadad till Tölö sjukhus i Helsingfors.

Långtradaren stod tvärs över stamväg 51 och spärrade av trafiken från båda håll. Chauffören i långtradaren skadades lindrigt.

Personbilen totalförstördes i olyckan.

Enligt räddningsledaren, brandmästare Tommi Varjonen var orsaken till olyckan allt för hög hastighet med tanke på väglaget.

– Man bör anpassa hastigheten efter väderleken, påminner han.

I räddningsarbetet deltog jourhavande brandmästaren, tre räddningsenheter, en ambulans, en medicinsk förman från Västra Nylands räddningsverk samt en läkarhelikopter.

Medan räddningsoperationen pågick dirigerades trafiken först via Östra Kungsvägen och Stormossavägen, senare rekommenderades personbilsförare köra via Evitskogsvägen och tung trafik använda väg 25.