Staden ger inget utrymme till taxichaufförer

Bild: Lina Enlund

Taxibilarna måste bort från torget och staden kommer inte att erbjuda några pausutrymmen. Det blev resultatet efter nämndens möte förra tisdagen.

Taxibilarna skulle flytta och chaufförerna skulle erbjudas ett pausutrymme vid ungdomsgården, det var förslaget i beredningen inför samhällstekniska nämndens möte. Tanken var att taxiföretagen skulle få vistas i utrymmena i maximalt två års tid för att ha möjlighet at bygga något eget under tiden.

Men under mötet kom ett motförslag som innebar att taxina flyttas från torget omedelbart men inte erbjuds något nytt utrymme, utan det enda staden erbjuder dem är åtta parkeringar vid resecentret.

– Beredningen tyckte att de (taxibolagen) skulle få lite tid på sig, men en klar majoritet av ansåg att det har diskuterats i tjugo år redan, säger nämndens ordförande Werner Orre, som själv röstade för beredningens förslag.

Motförslaget röstades genom med åtta röster mot tre. I och med nämndes beslut blir det upp till taxichaufförerna själva att ordna med ett pausutrymme. Från och med första augusti ska de vara borta. Från och med första augusti ska de vara borta. Enligt Jörgen Pind som lämnade in förslaget var det andra alternativets att taxichaufförerna skulle få ett pausutrymme i ungdomsgården, inte ett bra alternativ. Därför lämnade han in motförslaget.

– Jag tycker inte de passar vid ungdomsgården, det är byggt för andra aktiviteter och inte för taxin. Och vi har ingen skyldighet att ordna något utrymme. De borde hitta en plats som är lämplig för dem. Jag hoppas att det löser sig när de nu måste försöka hitta något annat, säger Jörgen Pind.

En taxistolpe kommer fortfarande att finnas vid torget så att bilarna kan plocka upp kunder där.

Mer läsning