Sportlov betyder skidor

Bild: Jesper Sundström

Den här veckan firar skolelever på olika håll sportlov. Samtidigt som säkert många njuter av ledigheten, finns alltid frågan om vad man skall göra i stället. Åtminstone Elvira Kokkola har sitt på det klara.

Intervju

Det är för tillfället sportlov i de olika skolorna och eleverna får en välbehövlig paus från allt arbete. Men vad skall man då hitta på? Speciellt när vädret kanske inte är att räkna med för utomhusaktiviteter på alla håll i Västnyland.

I Ingå finns det ändå möjlighet att åka skidor och det var precis vad 10-åriga Elvira Kokkola hade valt att göra i lördags.

Orsaken var att Ingå IF ordnade en karuselltävling för juniorer. Där tävlade Kokkola i 12-åringarnas klass.

– Det gick riktigt bra, men på vissa håll var spåren lite hala. Speciellt i backen blev det svårt, säger hon kort efter målgång.

Just skidor kommer att ha en ganska central roll för Kokkola som också tänkte hinna med slalom.

– Sedan har mamma anmält mig till en skidtävling i Sibbo, men den är senare. Däremot skall jag åka till Kyrkslätt i veckan för att delta i en spelklubb med lekar och sådant, säger hon.

VM-resa

Hon går i fjärde klassen i Västankvarn skola i Ingå. Till hösten blir det ändå aktuellt med en flytt till Kyrkfjärdens skola.

– Det är svårt att säga hur det skall bli. Så klart är det ju alltid lite ovant med nya saker.

Men det är ännu länge till skolstarten och nu är det sportlov som gäller. Hon utesluter inte att det kanske blir ett nytt besök till skidspåret i Ingå, men i helgen är det åtminstone otänkbart.

Då skall hon nämligen tillsammans med föreningen åka till Lahtis för att se på skid-VM som kör i gång den här veckan.

– Det skall bli roligt och vi kommer att åka dit med buss.

Skidspåren i Lahtis kommer att vara fyllda med toppåkare och det är Elvira Kokkola mycket medveten om. Men någon idol eller någon åkare som hon extra gärna vill se har hon ändå inte.

– Nej, det skall bara bli intressant att se de stora åkarna tävla, säger hon.