Spel på ny nivå körde i gång

Ny nivå. RF Crew och lagkaptenen Matias Wikholm inledde division 3-spelet i lördags. Bild: Thomas Sundström

Innebandylaget RF Crew inledde i lördags sin första säsong i innebandyns division 3. Saldot i hemmaturneringen i Påminne blev en oavgjord match och en förlust.

Raseborgslaget RF Crew har gått som tåget under de senaste säsongerna. Våren 2017 vann man sin division 5-zon i ohotad stil och steg till division 4. Där gick det på samma sätt – 14 segrar på 18 matcher gav en ny serieseger och ett nytt avancemang, nu till division 3.

Och division 3 körde sedan i gång i lördags med en turnering i Påminne. Premiärmatchen mot PS Vissy från Helsingfors slutade 5–5 efter en händelserik tillställning.

– Vi får nog vara ganska nöjda, det var en jämn match. PS Vissy var dessutom betydligt starkare än tidigare, sade Matias Wikholm, lagkapten i RF Crew efter matchen.

Dagens andra match blev sedan desto dystrare. ECG från Helsingfors vann med hela 8–1.

Tuffare serie

För RF Crew blev därmed saldot från den första turneringen en poäng på två matcher. Samtidigt framgick det tydligt att division 3 inte lär bli samma öppna motorväg som det var i fyran och femman.

– Vi gör vårt bästa, men inte tror jag riktigt att vi skall gå rakt igenom den här serien också. Men placerar vi oss på den övre tabellhalvan skulle det vara bra, säger Wikholm.

Samtidigt skall man inte dra några större slutsatser efter lördagens sju matcher. Faktum är dock att de fyra lag som nu spelade två matcher alla tappade poäng.

– Än så länge vet vi heller inte så mycket om våra motståndare, det lär klarna efter hand.

Intressant lag

RF Crew kommer också till spel med ett intressant lag. På papperet har man en trupp med 19 utespelare och två målvakter. Med tanke på att matcherna – i motsats till tidigare – genomförs med effektiv speltid behövs många spelare.

– Det märkte vi nog i dag också, sade Wikholm efter Vissy-matchen.

På plussidan har RF Crew också flera nya intressanta spelare. Tobias Björklund och Jens Sundqvist hade under den förra säsongen stora roller i FBC Raseborgs division 2-lag och även målvakten Christoffer Wiik kommer därifrån. Emil Heikkinen, tidigare HaHY och Knights, är också en spännande förstärkning.

– Det har funnits intresse bland spelare att komma hit till oss och vi har vi ju hört oss för med vissa andra också, säger Wikholm.

Kamratgäng

Samtidigt är det lite av nya tider i RF Crew. Efter att från början ha varit ett rent kamratgäng har satsningen ökat lite efter hand. I dag spelar man i division 3, och av Raseborgs är det bara Knights som återfinns högre upp i seriesystemet.

– I början var det i hög grad ett Ekenäslag det handlade om, men i dag är vi ett Raseborgslag. Samtidigt är vi fortfarande ett kompisgäng och förblir säkert det, säger Matias Wikholm.

Seriespelet i division 3 fortsätter den 13 oktober i Brunakärr. Eftersom nu 90 minuter är bokat för en match hinner man med bara sju matcher per dag vilket betyder att vissa lag bara spelar en gång per dag. För Crew blir därmed matchen mot Jokerit Team dagens enda.

Division 3, zon 1

Pandat 1 1 0 0 10–5 2

Jokerit T 1 1 0 0 6–4 2

Yläm. 1 1 0 0 5–3 2

ECG 2 1 0 1 12–7 2

Hawks III 2 1 0 1 16–13 2

HöySä 1 0 1 0 6–6 1

LoHi 2 0 1 1 9–17 1

PS Vissy 1 0 1 0 5–5 1

RF Crew 2 0 1 1 6–13 1

PKT 1 0 0 1 3–5 0