Socialdemokratisk röstmagnet bytte parti

Bytte parti. Markus Myllyniemi har anslutit sig till De gröna i Kyrkslätt. Här tillsammans med Sanni Jäppinen, Saara Huhmarniemi och Reetta Hyvärinen. Bild: De gröna i Kyrkslätt

Gruppordförande för socialdemokraterna i Kyrkslätts fullmäktige Markus Myllyniemi har hoppat över till den gröna fullmäktigegruppen.

De grönas gruppordförande Sanni Jäppinen informerade om saken i ett meddelande på tisdag kväll. Myllyniemi kunde inte nås för en kommentar.

– Jag har från början av min period föresatt mig att bättre hämta fram kommuninvånarnas röst i Kyrkslätt. Jag vet att De gröna i Kyrkslätt oförtröttligt arbetar för direkt kommundemokrati och för att skapa en ny öppen och uppriktig kultur mellan tjänstemännen, de förtroendevalda och kommuninvånarna, säger Myllyniemi i pressmeddelande.

Myllyniemi motiverar inte på något sätt sin sorti från SDP:s grupp och från medlemskapet i partiet i meddelandet.

Myllyniemi har varit mycket aktiv i socialdemokraternas led och kandiderade i det senaste riksdagsvalet, där han fick 1 370 röster.

I förra kommunvalet fick han näst mest röster av socialdemokraterna i Kyrkslätt. Myllyniemis röstsaldo var 442, med det var han på femte plats av alla kandidater i Kyrkslätt.

Den gröna fullmäktigegruppen är nu den tredje största i Kyrkslätt fullmäktige, gruppen består av 7 ledamöter. SDP:s grupp minskade och består nu av sex ledamöter.

Kyrkslätts Gröna splittrades på grund av inre konflikter till två olika grupper i fjol.

Mer läsning