Skytteframgångar i områdesmästerskap

Joni Stenström segrade i herrklassen på luftgevär med 614,8 poäng. Bild: Jesper Sundström

De västnyländska luftgevärs- och luftpistolsskyttarna hade stor framgång under veckoslutets områdesmästerskap i Esbo. Raseborgs Skyttar var tongivande bland de västnyländska föreningarna.

RS lade beslag på fem individuella mästerskap. En huvudklasseger knep man då Joni Stenström segrade i herrklassen på luftgevär med 614,8 poäng, Robin Stenström var tredje med 610,0 poäng. I stödskytte segrade Alessa Enberg i klassen SS10 på luftpistol, hon sköt 160 poäng.

Övriga RS-segrare var Nicole Kamila i klassen MS12 på luftgevär med 169 poäng, Kauko Kaartinen på liggande med luftgevär i klassen A75 med 625,6 poäng och Ulf Friberg i klassen A60 på luftgevär med 368,2 poäng.

Förutom dessa individuella mästerskap nådde RS-skyttarna nådde också en hel drös podiumplatser. Kristoffer Ingelin kom in på en tredje plats i herrarnas luftpistol med 555 poäng, medan Rauno Hartikainen segrade med 567 poäng. Lagtävlingen vanns här av RS i laget ingick förutom Ingelin, också Tobias Lindgren och Ari Kankilampi.

Pallplatser blev det också för Sophia Arrakoski, Karin Holmberg och Lawrence Mariani-Cerati i sina respektive klasser.

Tre mästerskap för KSF

Från Kyrkslätt skytteförening segrade Petra Liljeberg i damklassen på luftgevär med 401,9 poäng. Övriga KSF-segrar knep Emma Malinen i klassen MS14 på luftgevär med 276 poäng och Valter Lindqvist i klassen SS10 på luftgevär med 164 poäng.

Därtill tog Emma Numminen ett brons i damklassen på luftpistol med sköt 362 poäng, Reetta Hynninen segrade med 378 poäng. Syskonen Moring Melinda och Sandra var tvåa respektive trea i klassen D16 med luftgevär. Juha Malinen var andra i samma gren i klassen H18.

HanA och PorkkA framme

Hangon Ampujat och Porkkalan Ampujat nådde också en del framgång de också under områdesmästerskapen. Av HanA-skyttarna segrade Antti Löflund segrade i klassen H16 på luftpistol med 346 poäng. HanA tog dessutom ett lagsilver i herrklassen på luftpistol med laget Staffan Winberg, Ahti Niskanen och Juri Hietanen.

Porkkalan Ampujat tog tre podiumplatser tack vare sina äldre skyttar. Torsti Annala var andra på luftgevär i klassen A60 och Jari Lahdenvesi likaså tvåa i samma gren i klassen H50. Vesa Savolainen var tredje i klassen A60 på luftpistol.

Mer läsning