Skottskadan sannolikt självförvållad

Bild: VN-arkiv

Polisen har frigivit personerna som greps efter skottlossningen på Läppgatan i Karis i söndags. Man misstänker att den skottskadade mannen eventuellt orsakade skadan själv.

Förundersökningen om söndagskvällens skottlossning i Karis är ännu inte klar, men i det här skedet har polisen ändå en helhetsuppfattning om vad som skedde.

– Förundersökningen fortsätter. Bland annat kommer den tekniska bevisningen ha en betydande roll i fallet, säger undersökningsledaren kriminalkommissarie Mats Sjöholm.

Efter händelsen grep polisen fem personer, samtliga raseborgare och födda på 1960- och 1980-talen. Alla gripna har sedermera släppts fria. För tillfället är således ingen frihetsberövad. Inga häktningsyrkanden har heller gjorts i ärendet.

Möjligen självförvållat

Under förhören har det framkommit uppgifter om att den skadade mannen sannolikt var den som bar vapnet.

Tumult har uppstått mellan två personer, varefter ett skott avfyrades. Skottet träffade mannen i hans vänstra arm. Mannen har möjligtvis åstadkommit skadan själv.

Den skottskadade mannen, född på 1980-talet, vårdas inte på sjukhus längre. Skadorna är allvarliga, men enligt polisens uppgifter var de aldrig direkt livshotande.

Vapnet anmält försvunnet

Polisen har beslagtagit handeldvapnet som användes. Vapnet hade anmälts försvunnet år 2018 och var inte lovligt hos innehavaren.

Polisen informerar inte mera om händelsen.

Mer läsning