Sjundeå IF är ute ur cupen

Utslagna. SIF och Valeriya Kirillova har gjort sitt i cupen Bild: Thomas Sundström

Sjundeå IF:s damlag har gjort sitt i årets handbollscup. Gästande HIFK tryckte gasen i botten från start och vann med 35–20 på onsdagskvällen.

SIF:s cuptåg stannade den här gången i kvartsfinalskedet. Det var inget större snack om saken hemma mot HIFK, Helsingforslaget vann klart.

I den sjunde minuten var ställningen 3–3 men sedan var det slut på det roliga för SIF. Gästerna ledde med 10–3 efter en dryg kvart och i paus var ställningen 17–6.

– Vid 3–3 hade vi några bra lägen men gjorde inte mål. I stället kunde IFK kontra och dra ifrån, säger SIF-tränaren Harry Wikström.

Med sådana siffror på tavlan fanns det inte mycket att spela för i den andra halvleken och de avslutande 30 minuterna var nog mera av en transportsträcka.

HIFK vann till slut med 35–20.

HIFK hade tre spelare som gjorde sju mål, de var Johanna Hilli, Linda Cainberg och Ella Holopainen.

– Johanna var farlig och vi hade svårt med henne. Det blev mer eller mindre mål varje gång när hon var på planen, säger Wikström.

Vidare berättar han att förlusten till trots, så var försvarsspelet stundvis bra.

SIF:s bästa målskytt var Fanny Axberg med fem fullträffar. Lagen möts igen på söndag, då står en seriematch på agendan. Också den spelas i Sjundeå.

– Fanny spelade bra i dag och detsamma gäller målvakten Moa Wasström. Det var inte hennes fel att många av mål uppstod ur liknande situationer, säger Harry Wikström

SIF: Fanny Axberg 5, Valeriya Kirillova 4, Madeleine Lindholm 3, Corinna Jensen 2, Sara Falck 2, Matilda Sjöstedt 1, Nea Puijola 1, Nea Wunsch 1 och Sanni Skoglund 1

Mer läsning