Sjundeå Cup spelas inte i år

Inställt. Det blir inget jubel i Sjundeå Cup i år. Bild: Thomas Sundström

Det blir ingen Sjundeå Cup i handboll i år. Arrangören Sjundeå IF meddelade på söndagen att cupen spelas nästa gång om ett år.

Sjundeå Cup – landets största handbollsturnering och den givna säsongavslutningen – skulle ursprungligen ha spelats i slutet av maj. Coronaviruset satte dock stopp för det och då hoppades man i stället kunna arrangera cupen i augusti.

Men inte heller det blir av:

– Det är med tunga sinnen vi fattat beslutet, men det är det enda rätta i rådande situation, säger tävlingsledaren Mia Westerlund på SIF:s hemsida.

Inom SIF konstaterar man vidare att enligt statsrådets anvisningar är allmänna sammankomster för flera än 500 personer förbjudna fram till den sista juli. Hur läget blir efter det kommer myndigheterna att granska före utgången av juni.

– Vi kan tyvärr inte vänta så länge på en bekräftelse att turneringen kan ordnas och därför har vi valt att i stället rikta blickarna mot Sjundeå Cup 2021, säger Westerlund och konstaterar att det viktigaste är att man kan genomföra Sjundeå Cup utan orosmoln.

Sjundeå Cup 2021 spelas den 28–30 maj.

Mer läsning