Simon Zion uppträder på Raseborgs Pride

Hemlig artist. Simon Zion slutade trea i musiktävlingen Idol i Sverige och blev känd för allmänheten efter tv-programmet. Bild: Arkiv/Annica Zion

Simon Zion är den hemliga artisten på Pridekonserten på lördag i Ekenäs. Pridekonserten ordnas som en del av Raseborg Pride på lördag.

Ekenäsbördiga Simon Zion gör en akustisk spelning på scenen i Stallörsparken på lördag. I samband med konserten skriver han också autografer.

Ordnas 3 september i Ekenäs.

Är ett initiativ av Raseborgs ungdomsfullmäktige som förverkligas av stadens ungdomsbyrå.

Börjar med en Prideparad som startar 10.30 från ungdomsgården i Ekenäs och går längs Kungsen via torget till Stallörsparken.

I Stallörsparken ordnas en gratis Pridekonsert.

– Han är en bra förebild som visar att man kan vara sig själv och lyckas, man behöver inte passa in i en viss form, säger Fredrika Åkerö som är ungdomssekreterare i Raseborg.

Pridekonserten är gratis och ordnas mellan klockan 11 och 14. På scenen uppträder också Sås & Kopp, The Siewert Öholm Experience, Backyard Boogie, Cismet, Qruu & Dizi och dansgruppen Red Hot Mamas.

I vilken ordningsfölj artisterna uppträder är inte klart ännu, men Sås & Kopp borde spela först.

– Eftersom det kan vara vått i gräset rekommenderar jag att man tar med egna stolar eller sittunderlag om man vill sitta, säger Åkerö.

Mer läsning