SIF:s damer slog Atlas med tre mål

Seger. Pernilla Karlsson gjorde tre mål i sin första ligamatch på en tid. SIF vann med 21–18. Bild: Thomas Sundström

Sjundeå IF vann säsongens första match i damhandbollens FM-liga. Gästande Atlas föll med 21–18 på söndagseftermiddagen.

Det var dags för seriepremiär på söndagen och Sjundeå IF:s första motståndare var Atlas. I fjol var Vandalaget onekligen seriens sämsta lag och även nu förlorade man.

Matchen mot SIF var ändå jämn och trots att hemmalaget tog ledningen med 4–1, klarade gästerna av att svara. Efter dryga tio minuter ledde Atlas med 7–5 och laget satt i förarsätet ändå till slutet av den första halvleken.

– Jag är inte överraskad av att matchen var jämn. I försvaret var det endast en spelare som hade samma position i vintras och även i anfallet fanns många nya ansikten, säger SIF-tränaren Harry Wikström.

Innan paus drog SIF upp en lucka och ledde med 13–11 när den andra halvleken körde i gång. Det var en ledning som SIF inte tappade, även om Atlas vid några tillfällen kom närmare.

SIF klarade ändå av att hålla undan och vann säsongspremiären med 21–18. Lagets bästa målskytt var Madeleine Lindholm med sex mål, men matchens effektivaste spelare hörde till Atlas. Adriana Jakimova nätade sju gånger

– Med tanke på förutsättningarna så gjorde vi en bra match. Madeleine steg fram när det behövdes och gjorde några viktiga mål. Matilda Luuppala spelade bra, detsamma gällde Aino Pietiläinen och Pernilla Karlsson säger Wikström.

SIF:s nyförvärv Valeriya Kirillova kunde inte spela, men Sjundeålaget hoppas att hon deltar på torsdag. Då väntar Grankulla IFK på bortaplan.

SIF: Madeleine Lindholm 6, Aino Pietiläinen 5, Pernilla Karlsson 3, Matilda Sjöstedt 2, Sanni Skoglund 2, Sara Falck 2, Saara Lehtola 1

Mer läsning