SIF vann klart mot ÅIFK

Tolv mål. Jan Hagman var på hugget mot ÅIFK. Bild: Jesper Sundström

Det var ingen större uppvisning när Sjundeå IF mötte Åbo IFK i herrhandbollens FM-liga på lördagen. Men som bekant delas det inte ut stilpoäng i handboll och SIF vann med 33–24.

– Det blev svårt då det verkade som att ÅIFK hade gett upp innan matchen ens hade börjat. Vi visste nästan att vi skulle vinna, men jag vet inte om det var nervositet som gjorde att spelet blev som det blev. Vi slarvade mycket.

Det är SIF-tränaren Kaj Hagmans första analys av bortamatchen mot ÅIFK. SIF har inte haft någon enkel säsongsinledning och inför lördagens match hade laget endast vunnit en gång den här säsongen.

– Kanske spelade det en roll då vi mer eller mindre tänkte att vi måste vinna den här matchen. Förstås är jag nöjd med att vi gjorde det, men som sagt slarvade vi mycket och till exempel kunde vi ha lett med 20–5 i paus. Eller ännu mera, säger Hagman.

I stället var ställningen 16–8 till Sjundeå. Samtidigt så gick det ingen större nöd på gästerna som klarade av att hålla undan utan större problem.

Men visst fanns det saker som Hagman gärna skulle ha sett laget göra annorlunda.

– Vi har haft problem i början av de andra halvlekarna den här säsongen. Mot de bättre lagen så har vi förlorat matcherna där, inte heller i dag lyckades vi bra. Men nu påverkade det förstås inte resultatet.

SIF vann till slut matchen med 33–24 och Hagman säger att det som helhet inte handlade om något finlir.

– Det positiva vi tar med oss är segern, med tanke på den senaste tiden så var det viktigt för självförtroendet.

Effektiva spelare

Jan Hagman var SIF:s bästa målskytt med tolv fullträffar. Dessutom lyckades också Taavi Tibar näta sex gånger, det gjorde även Ott Varik.

Några av Tibars mål kom som en följd av att han fick skjuta från linjen. Ett spelmoment som SIF stundvis har haft svårt att få att fungera den här säsongen.

– Det är helt klart någonting vi kan göra bättre. Samtidigt är det inte enkelt att hitta en orsak till varför det inte alltid har fungerat. Det har handlat om flera saker, säger Kaj Hagman.

SIF: Jan Hagman 12, Ott Varik 6, Taavi Tibar 6, Sten Maasalu 5, Gustav Svanbäck 2, Vincent Voutilainen 1, Edvin Voutilainen 1

Mer läsning