SIF tog revansch

Det blev en viktig hemmaseger för SIF och Daria Kaganets mot BK. Bild: Thomas Sundström

Sjundeå IF:s handbollsdamer inledde FM-serien med att på söndagen hemma vinna över Karislaget BK-46 med 22–19. Samtidigt tog man revansch för cupförlusten i onsdags.

Lagen möttes nu för andra gången inom loppet av fem dagar. I onsdags var det BK som vann hemma i cupens kvartsfinal efter en verklig maratontillställning. Efter 80 minuters spel var skillnaden mellan lagen ett mål.

Nu körde FM-serien i stället i gång och i inledningen handlade det mycket om SIF. Hemmalaget gick snabbt upp till 5–1 och SIF ledde ännu med 8–3, men slutet av halvleken gick till BK. Anfört av säkra straffkastskytten Sirja Lassinharju-Heinonen kom BK allt närmare och i paus var SIF-ledningen nere i två mål, 10–8.

I andra halvlek ryckte SIF upp en lucka på fyra mål, 14–10, men BK kom igen. Med sitt bästa spel för dagen steg man till ledning 15–14.

Slutet blev sedan spännande. SIF:s rutinerade spelare Maria Barck och Madeleine Lindholm såg dock till att SIF vann matchen med 22–19.

– Det här var en skön seger, framför allt spelarna i laget. De fick nu ett bevis på vad de kan. sade SIF-tränaren Taavi Tibar.

– Egentligen gör vi en bättre match än vad vi gjorde i onsdags och framför allt försvaret i andra halvlek var mycket bra. I anfallet missar vi dock allt för mycket och det kostar oss segern dag, sade BK-tränaren Mathias Linden.

Penttinen viktig

I SIF inledde Valeria Kirillova ypperligt, medan Roosa Penttinen var stabil i målet matchen igenom. I ett jämnt BK var spelare som Jannica Kullberg och Nicolina Fredriksson mycket viktiga.

Efter den här veckans rivstart följer nu en paus. Till FM-serien återvänder båda lagen den 6 oktober – SIF spelar då borta mot Grankulla IFK, medan BK tar emot Kyrkslätt IF.

SIF–BK-46 22–19 (10– 8)

SIF: Valeria Kirillova 7, Madeleine Lindholm 5, Daria Kaganets 4, Moa Wasström 3, Maria Barck 2. Nea Puijola 1

BK-46: Sirja Lassinharju-Heinonen 5, Jannica Kullberg 5, Nicolina Fredriksson 5, Mathilda Sandblom 2, Erica Gustafsson 2