SIF tappade segern

Tappad ledning. Vincent Voutilainen och SIF klarade inte av att slå Dicken. Bild: Thomas Sundström

Sjundeå IF:s herrar ledde med sex mål borta mot Dicken, men kunde inte knyta ihop säcken. Drumsölaget kom tillbaka och vann onsdagens ligamatch i handboll med 27–20.

Matchen började jämnt, men mot slutet av den första halvleken drog SIF upp en lucka. Laget ledde med 13–7 efter 23.32 och i paus var ledningen 14–12.

I början av den andra halvleken var det slut på det roliga. Dicken kom både i kapp och förbi.

– Det såg bra ut tills vi ledde med sex bollar. Sedan kunde de kontra in två mål och vi tappade spelet efter det, säger SIF-tränaren Kaj Hagman.

Han säger också att lagets spel blev aningen ensidigt. Det var inte endast en gång som Sten Toomla var tvungen att skjuta.

– Dessutom hade vi för få avslut från den vänstra kanten.

Bra saker trots förlust

Dicken vann till slut med 27–20 och SIF fick inkassera sin andra raka förlust. Men det fanns också positiva saker att ta med sig från matchen.

Till exempel Rony Leven i målet stod för flera fina räddningar.

– I den första halvleken stoppade han mycket men också efter paus hade han bra ingrepp. Bland annat tog han ett par frilägen, säger Hagman.

Leven motade 20 bollar, lika många som motståndarnas burväktare Patrik Roslander.

Utmaningar

Man kommer inte i från att SIF har en ung trupp, med flera nya spelare. Det är förstås en orsak till att laget kan tappa sitt spel nu som då.

– Absolut, så är det. Vi talade också om det efter matchen, men vi hade bra stunder. Det gäller att ta med det som vi gjorde rätt och minska på de dåliga sekvenserna, säger Hagman.

SIF:s bästa målskytt var Ott Varik som nätade sex gånger. Det var ett mål mindre än Dicken Anton Rémy som var matchens effektivaste målskytt.

Sjundeå IF spelar sin följande match på söndag eftermiddag. Då kommer Helsingfors IFK på besök.

– De slog Dicken med ett mål senast. Vi möter definitivt ett bättre HIFK än för ett år sedan, säger Kaj Hagman.

Dicken-SIF 27–20 (12–14)

SIF: Ott Varik 6, Sten Maasalu 4, Jan Hagman 3, Carl Weurlander 2, Vincent Voutilainen 2, Gustav Svanbäck 2 och Taavi Tibar 1

Mer läsning