SIF steget före i derbyt

Viktig. Valeria Kirillova var mest effektiv med sina sju mål. Bild: Thomas Sundström

Det blev ingen större spänning i lördagens derby i damhandbollens FM-serie i Sjundeå. Hemmalaget SIF var klart bättre än gästande Kyrkslätt IF och vann med 33–20.

SIF har fått en bra start på FM-serien med fem poäng av sex på tre matcher. Mot KyIF tog man en klar seger sedan man avslutat första halvek mycket starkt – 8–6 blev då 19–7 till paus.

– Vi gjorde en bra match i dag, det som gläder mig mest är att de unga spelarna steg fram, sade Boris Tjachovskij, andre tränare i SIF.

I KyIF var det dystrare miner. Efter en bra start hängde man inte alls med i slutet av första halvlek då SIF gick sin egen väg.

– Vi var inte riktigt med i dag. I andra halvlek kunde vi sedan hålla jämnare steg, sade KyIF-tränaren Tomas Mecklin.

Kvar på noll

Dagens stora utropstecken i KyIF var Mariela Lönnqvist som stod för fem mål. I och med förlusten är dock KyIF som enda lag kvar på noll poäng efter tre omgångar.

– Men jag är nog ännu inte oroad, inte alls. Vi är inne i en process och vi är på rätt väg och bara vi får alla spelare med börjar det nog se bättre ut, sade Mecklin.

I SIF var det jämnt framåt med elva målskyttar. Valeria Kirillova var mest effektiv med sina sju mål.

– Vi får vara nöjda med starten på serien, men det är klart att det finns mycket att jobba med ännu, sade Tjachovskij.

SIF–KyIF 33–20 (19–7)

SIF: Valeriya Kirillova 7, Daria Kahgnets 6, Nea Puijola 4, Madeleine Lindholm 4, Maria Barck 4, Anna Nylund 3, Matilda Sjöstedt 1, Oona Reinikainen 1, Sanni Miettinen 1, Saara Lehtola 1, Sara Falck 1

KyIF: Mariela Lönnqvist 5, Jessi Laasio 5, Liisa Holopainen 3, Emmi Paajanen 2, Daniela Lindgård 2, Jasmin Pesola 1, Felicia Grönholm 1, Johanna Degerth 1

Mer läsning