SIF steget före Hicken

Sten Maasalu och SIF sprang i från Hicken. Bild: Thomas Sundström

Det blev en synnerligen komfortabel hemmaseger för Sjundeå IF i handbollsligan på lördagen. Hemmamatchen mot Hangölaget HIK slutade i hela 36–16.

Hemmalaget SIF tog sin andra raka seger och har nu sju poäng på nio matcher. Samtidigt har man stigit upp till en sjätte plats i tabellen.

– Vi är på rätt väg. Jag hade kanske trott att det skulle bli litet svårare än vad det blev i dag, men vi försvarade bra i början, sade SF:s assisterande tränare Toni Seijo.

SIF gick nu loss till 10-2 på tjugo minuter och matchen var i praktiken över. Hicken kom egentligen aldrig in i matchen på allvar.

– Det positiva var att vi nu kunde ge mycket speltid åt många spelare som annars inte får det, och så var det förstås bra att vi inte drog på oss några skador. Och så går ett stort tack till hemmapubliken, sade Seijo.

Utvisning på utvisning...

För HIK blev kvällen riktigt tung och något oväntat föll man i lång på utvisningarna. Hicken – som inte brukar dra på sig speciellt många utvisningsminuter - inledde matchen med att få tre utvisningar på nio minuter. Och även om HIK ännu då höll sig inne i matchen tärde det förstås på krafterna och SIF kunde efter det sakta men säkert gå loss.

I början av andra halvlek kom sedan nästa utvisningssvärm för HIK då domarparet Miro Korja och Christopher Metsämäki inom loppet av tre minuter visade ut fyra HIK-spelare. Totalt drog HIK i matchen på sig tio två minuters utvisningar, vilket kan jämföras med en för SIF.

– Jag vet inte vad jag skall säga. Jag påstår inte att Sjundeå inte skulle ha vunnit matchen oberoende, men på något sätt fick vi aldrig ens chansen i dag. Sedan blir vi förstås frustrerade när ingenting går vår väg, sade HIK-tränaren Petter Forsström.

– Det är klart att det nu blev för tungt för oss när vi fick spela så mycket med decimerat manskap. Vissa utvisningar var säkert helt rätt dömda, men i dag kändes det nog som om vi drabbas orättvist hårt, sade Forsström.

Effektiva yttrar

SIF vann matchen med 36-16. Mika Malassu spelade bra i målet i första halvlek. Av utspelarna tog Elias Nyman, Atte Marjamäki och Rasmus Blässar för sig när de fick chansen och inte minst yttrarna Nyman och Blässar var effektiva.

I HIK gjorde vad man kunde, men det räckte inte till. Linus Sandblom och Oliver Nordlund fick nu dra tunga lass, speciellt som man ännu fick fortsättningsvis klara sig utan Mathias Sandblom och Janne Korpimäki.

HIK-dagen blev inte heller bättre av att Pargas IF samtidigt mycket överraskande besegrade HIFK på bortaplan med 24–23. Därmed tappade tabelljumbon HIK ytterligare terräng till lagen framför.

SIF-HC HIK 36–16 (15-8)

SIF: Elias Nyman 6, Atte Marjamäki 5, Rasmus Blässar 5, Gustav Svanbäck 4, Jan Hagman 1+3, Ott Varik 3, Sten Maasalu 3, Carl Weurlander 2, Edvin Voutilainen 1, Alex Vaahtoranta 1, Taavi Tibar 1, Vidar Cabell 1.

HC HIK: Oliver Nordlund 2+2, Linus Sandblom 3, John Winberg 2, Romeo Nyberg 2, Fredrik Karlsson 2, Oskar Rejström 1, Jonathan Manner 1, Roy Lindqvist 1.