SIF satte inte bollen i mål

Det räckte inte. Corinna Jensen och SIF gjorde 19 mål mot GrIFK. Motståndarna nätade 21 gånger. Bild: Jesper Sundström

Sjundeå IF:s damer inkasserade en bortaförlust i handbollsligan på torsdagskvällen. Grankulla IFK vann med 21–19.

SIF spelade säsongens andra match när GrIFK stod för motståndet på torsdagskvällen. SIF var - precis som GrIFK - på jakt efter sin andra raka seger.

När slutsummern gick var Grankullalaget fortfarande obesegrat, detta efter att ha fällt SIF med två bollar.

Efter en jämn första halvlek var ställningen 9–9, men GrIFK tog ledningen efter paus. Vid ett tillfälle rymde hemmalaget till 19–15, men SIF kom tillbaka. Med en dryg minut kvar gjorde Valeriya Kirillova 21–18.

SIF mäktade med ytterligare ett mål, men närmare än så kom laget inte. GrIFK vann med 21–19.

– GrIFK var bättre på allt och tog en välförtjänt seger. I slutet snyggade vi till siffrorna men som helhet bommade vi för många chanser, säger SIF-tränaren Harry Wikström.

Säsongsdebut

Madeleine Lindholm var SIF:s bästa målskytt med fem fullträffar. Dessutom lyckades både Corinna Jensen och Sanni Skoglund fyra gånger per man i målskyttet.

– Försvarsspelet var bra i dag och jag är nöjd med att vi skapar chanser på den vänstra kanten. Sedan är det en annan sak att vi borde ha utnyttjat lägena bättre, säger Wikström.

Serien fortsätter om dryga två veckor med en hemmamatch mot Kyrkslätt IF. Enligt Wikström kommer den korta pausen lägligt.

– Nu får vi en möjlighet att träna tillsammans så att vi börjar hitta varandra på planen.

SIF: Madeleine Lindholm 5, Corinna Jensen 4, Sanni Skoglund 4, Aino Pietiläinen 3, Valeriya Kirillova 2, Saara Lehtola 1

Mer läsning