SIF sänkte HIK efter paus

Atte Marjamäki och SIF vann den sista grundseriematchen i Hangö. HIK-spelarna är Mathias Sandblom och Lauri Tolonen. Bild: Thomas Sundström

En stark andra halvlek gav Sjundeå IF en klar seger i Hangö i onsdags. SIF vann i den sista grundserieomgången i herrligan i handboll med 37–23 (16–14).

Matchen var nu helt tudelad. I första halvlek hängde hemmalaget HIK bra med, men efter paus fanns det bara ett lag på plan då SIF gick sin egen väg – 16–14 blev snabbt 26–16.

– Vi var tröga i inledningen, men i andra halvlek såg det bättre ut, sade SIF-tränaren Kaj Hagman.

– Den första har halvleken var riktigt bra av oss, men den andra var sedan desto sämre, sade HIK-kollegan Petter Forsström.

Klar skillnad

SIF vann till slut med 37–23 utan att behöva förta sig. Sten Maasalu var dock pigg och Elias Nyman tog för sig när han fick chansen.

– Elias har inte fått så mycket speltid så det var roligt att han lyckades. Vi testade en också en hel del i dag, sade Kaj Hagman.

I HIK kämpade Linus Sandblom bra. Roy Lindqvist fick chansen på linjen och var effektiv.

– De unga spelarna har fått stiga fram och verkligen vuxit med uppgiften. Men samtidigt märker man ju att vi saknar rutin, sade Petter Forsström.

Noll poäng

Faktum är att HIK nu stannade på noll poäng i ligan. Serienykomlingens säsong blev som väntat svår.

– Det är klart att vi gärna vunnit någon match, men vi visste ju om att det skulle bli tufft. Men det är bara att fortsätta arbeta och jag är stolt över hur laget ställt upp och trott på det vi gjort, säger Petter Forsström.

För SIF fortsätter säsongen nu med det nedre slutspelet där fyra lag gör upp om två kvartsfinalplatser. Och slutspelet inleds på lördag med en verklig nyckelmatch då HIFK – som är ett poäng före i tabellen – kommer på besök.

– Inte handlar det ju riktigt om att vinna eller försvinna, men inte är det långt ifrån. Åtminstone är det säsongens viktigaste match så här långt, sade Kaj Hagman.

HIK–SIF 23–37 (14–16)

HIK: 9 Linus Sandblom 7, Mathias Sandblom 4, Roy Lindqvist 3, Oliver Nordlund 3, Tomi Puputti 2, Robert Bäckman 1, Axel Holmberg 1, Tommy Gustafsson 1, Jonathan Manner 1.

SIF: Sten Maasalu 8, Elias Nyman 6, Carl Weurlander 5, Vidar Cabell 4, Jan Hagman 3, Ott Varik 3, Gustav Svanbäck 3, Vincent Voutilainen 2, Atte Marjamäki 2, Taavi Tibar 1.