SIF pinade Cocks i premiären

Sten Maasalu inledde säsongen bra. Cocksspelaren är Aliaksandr Tsitou. Bild: Thomas Sundström

Det blev en förlust, men Sjundeå IF:s handbollsherrar stod för en lovande premiär i FM-ligan på lördagen. Topplaget Cocks var dock bättre på bortaplan med 26–23.

Riihimäklilaget Cocks är i vanlig ordning klar förhandsfavorit i FM-ligan, men fick ingen lätt genomkörare i premiären. SIF stod bra upp och halvtidsledningen med 14–11 var absolut inte orättvis. I andra halvlek tog Cocks mera över, men SIF hängde med till några minuter före slutet.

– Vi gör en hel del bra saker i dag. I slutet spelar sedan tröttheten litet in och vi gör för många misstag, sade SIF-tränaren Teddy Nordling.

I första halvek handlade det väldigt mycket om Sten Maasalu och Rony Leven i målet för SIF:s del. Men också nyförvärven Alexander von Numers, Fredrik Karlsson och Eduard Zakharov tog för sig.

För linjespelaren Zakharovs del tog dock matchen slut i ett tidigt skede. Sex minuter in på andra halvlek fick han sin tredje utvisning och med det rött kort.

– Den tredje utvisningen var inget att orda om, de två första var kanske litet hårt dömda. Men det är sådant som händer, sade Nordling.

Då ledde SIF ännu med 16–13, men Cocks vann utvisningen med 3–0 efter två mål i tomt mål och steg till 16–16. Men när sedan SIF blev fulltaligt jämnade spelet ut sig igen.

Sent avgörande

SIF hade länge inga större problem med att hänga med, men i slutet tog sedan Cocks materialskillnad ut sin rätt. Oleksandr Kyrylenkos 25–23 en minut före slutet avgjorde i praktiken matchen.

Cocks gjorde nu vad som behövdes och tog heller inte på något sätt fram det grova artilleriet. Trots det kunde man anfört av Nico Rönnberg ta hem segern

– Och det är klart att vi skall komma ihåg att Cocks i dag spelade utan en vänsterhänt skytt. Sådant påverkar, sade Nordling.

Intressant spelare

SIF kämpade bra och inte i andra halvlek kom Ott Varik i gång med besked. Sett över sextio minuter var Levin och Maasalu viktigast, och i unga Fredrik Karlsson har man dessutom en riktigt intressant spelare.

– Jag tycker det gick bra i dag. Vi gjorde en fin match, men orkade inte riktigt till slut, sade Karlsson efteråt.

SIF–Cocks 23–26 (14–11)

SIF; Sten Maasalu 9, Ott Varik 7, Fredrik Karlsson 3, Alexander von Numers 2, Gustav Svanbäck 1, Eduard Zakharov 1.

Cocks: Nico Rönnberg7, Oleksandr Kyrylenko 4, Yury Lukyanchuk 2, Bojan Zupanjac 2, Roni Syrjälä 2, Andrei Novoselov 2, Viktar Zaitsau 2, Viktor Kovalenko 2, Teemu Tamminen 1.