SIF mot Dicken i semifinal

SIF med Erica Gustafsson fortsätter säsongen med semifinaler. För Miisa Palkoranta och KyIF är det färdigspelat för den här våren. Bild: Thomas Sundström

Det blir Dicken som Sjundeå IF får möta i de kommande semifinalerna i FM-serien i damhandboll. Den saken blev klar på onsdag kväll då SIF avslutade grundserien med att hemma vinna över Kyrkslätt IF med 26–23.

KyIF avslutade nu säsongen och redan före matchen var det klart att man skulle bli femma. Kyrkslättsdamerna gjorde dock en bra match, även om det inte riktigt räckte till.

– Nog är vår placering den som den ska vara, men samtidigt känns det som om vi ändå inte var så fruktansvärt långt efter lagen framför oss, sade KyIF-tränaren Sebastian Aarnio.

SIF var redan klart för semifinal och spänningen låg närmast i om man skulle bli trea eller fyra och därmed få möta HIFK eller Dicken i semifinalerna. Inför onsdagens sista omgång låg man jämsides med Grankulla IFK som dock hade ett betydligt tuffare uppdrag i form av Dicken borta.

GrIFK gjorde dock en riktigt bra match och hängde med Dicken. I slutet kunde dock Dicken avgöra och vann med 25–23. Därmed blev SIF trea och möter just Dicken i semifinalerna, medan HIFK tar sig an GrIFK.

– Mot Dicken är vi nog utmanare i allra högsta grad. Vi har mycket att förbättra, men samtidigt går vi förstås framåt också, sade Peter Forsström, tränare i SIF.

Jämnt

Mot KyIF fick SIF slita ordentligt. Visserligen ledde man med 12–8 paus som ännu blev 13–8 genast i början av andra halvlek, men sedan kom KyIF i gång och steg till 15–15.

Ett nytt SIF-ryck betydde dock 20–17 och den här gången räckte det till även om KyIF aldrig gav upp. Jessi Laasios 25–23 i den nästsista minuten blev dock för mycket. SIF vann med 26–23 och tog samtidigt sin 500:e seger på högsta serienivå.

– Saga Narkiniemi spelade bra i målet i slutet och sedan kom vi till bra lägen. Det är väl det vi kan ta med oss härifrån, sade Petter Forsström

– Vi hängde bra med, det kan vi vara nöjda med, sade Sebastian Aarnio.

Erhovaara bra

SIF var jämnt, men Erica Gustafsson steg fram när det behövdes. Planens bästa spelare återfanns dock i KyIF i form av målvakten Suvi Erhovaara. Också Ingrid Degerth gjorde en stark match.

SIF: Saara Lehtola 2+4, Jessi Laasio 4, Erica Gustafsson 4, Moa Wasström 3, Matilda Sjöstedt 2, Nicolina Fredriksson 2, Sara Falck 2, Ebba Sjöstedt 1, Nea Puijola 1, Sirja Lassinharju-Heinonen 1

KyIF: Ingrid Degerth 7, Anu Pihlström 4, Daniela Lindgård 4, Nea Nousiainen 3, Fanny Axberg 3, Aini Salminen 1, Miisa Palkoranta 1

Mer läsning