SIF kunde inte stoppa Dicken

Svårslagen. Här lyckades Ott Varik överlista Mikael Mäkelä, men Dickens målvakt var överlag svår att knäcka. Bild: Jesper Sundström

SIF förlorade onsdagens hemmamatch i herrhandbollens FM-liga. Dicken vann med 28–21.

Sjundeå IF spelade årets sista match när Dicken kom på besök på onsdagskvällen. SIF spelade sin tredje match inom loppet av en vecka, men trots det inledde laget det hela i ett högt tempo.

SIF ledde med 5–2 i den sjunde minuten och var verkligen på gång. Men efter det tappade laget en aning i anfallsspelet och det utnyttjade Dicken. Laget jobbade sig tillbaka in i matchen och efter 16.20 gjorde Robin Granlund ledningsmålet 9–8.

Men SIF gav inte upp och en stund senare var ställningen 11–11. Då fick också hemmalaget ett gyllene läge tack vare att gästernas Max Granlund drog på sig en dum utvisning.

Dock klarade inte SIF av att utnyttja det numerära överläget och Dicken vann utvisningen med 1–0. Innan paus nätade Dicken ytterligare några gånger och ledde med 14–11.

– Även om vi tappade mot slutet av den första halvleken så tyckte jag att det var vi som förde spelet den första halvtimmen, säger SIF-tränaren Kaj Hagman kort efter matchen.

Dicken höll undan

Publiken i Sjundeå blev bjuden på en annorlunda pausunderhållning. Hallens belysning slocknade två gånger men till slut fick arrangörerna läget under kontroll och matchen kunde fortsätta.

Men det var Dicken som fortsatte i förarsätet. I den 38:e minuten var ställningen 19–11 till gästerna och SIF hade svårt att knappa in på försprånget. Vid det tillfället hade laget igen spelat ett resultatlöst powerplay och dessutom var gästernas målvakt Mikael Mäkelä på ypperligt spelhumör.

Han stoppade det mesta och SIF-spelarna var verkligen tvungna att hitta på någonting extra för att överlista honom.

– Samtidigt känns det som att vårt spel föll ihop och det blev grötigt framför deras mål. Någonting som jag påpekade åt domarna var att Dicken tilläts spela bort våra powerplay och vi fick endast anfalla i 15 sekunder, säger Hagman.

Till slut vann Dicken matchen med 28–21.

Julpausen börjar

FM-ligan tar nu en lång paus över jul och nyår. Följande gång SIF är i elden är 19 januari och då står HIFK för motståndet i Helsingfors.

Som helhet kan SIF se tillbaka på en varierande höst och laget ligger på en sjunde plats i tabellen med nio poäng. Laget har vunnit fyra matcher, inkasserat ett oavgjort resultat och åkt på stryk sju gånger.

– På ett sätt var väl det här ganska väntat. Men vi kunde också ha plockat några bonuspoäng i vissa matcher. Vem vet hur det skulle ha sett ut om vi hade haft Ardo Puna med hela hösten, eller till exempel Albin Järvinen som först nu har börjat vara med, säger Kaj Hagman.

SIF-Dicken 21–28 (11–14)

SIF: Ott Varik 6, Sten Maasalu 3, Carl Weurlander 3, Gustav Svanbäck 2, Jan Hagman 2, Vincent Voutilainen 1, Albin Järvinen 1, Atte Marjamäki 1

Mer läsning