SIF förlorade jämn bortamatch

Tillbaka. Ardo Puna spelade sin första match efter knäskadan och gjorde åtta mål. Bild: Thomas Sundström

Det skilde endast två mål när Sjundeå IF föll på bortaplan i herrhandbollens FM-liga. Atlas vann med 27–25 i Vanda.

Förlusten till trots fanns det ett glädjeämne i SIF-lägret. Ardo Puna kunde spela igen efter sin skada och han gjorde genast åtta mål. I förra veckan befarade SIF att Puna ännu skulle vara borta länge. På sin första träning efter knäskadan, som höll honom borta hela hösten, skadade han samma knä på nytt. Men nu kunde han ändå spela.

– Han tränade en gång innan den här matchen och då kändes det bra efteråt. Men vi får förstås se hur det ser ut efter i dag, säger tränaren Kaj Hagman.

Matchen började jämnt men det var Atlas som tog ledningen. Efter en kvart kvitterade SIF till 7–7, trots det klarade laget inte av att ta ledningen utan i stället drog Atlas upp en liten lucka.

– Vi hade alla chanser att vinna i dag, men i den första halvleken bommade vi drygt sex stycken klara frilägen, säger Hagman.

I paus ledde hemmalaget med 14–10. SIF gav förstås inte slaget förlorat och i början av den andra halvleken stod det 16–16 på tavlan. Lagen följdes sedan åt och fram till den 50:e minuten ledde inget av med mera än ett mål.

Då lyckades hemmalaget göra 23–21 på straff och en stund senare stod det 24–22 på tavlan. SIF kom tillbaka till 24–23, men då gjorde Atlas 25–23. SIF nätade och såg till att ställningen var 25–24, men då stack Atlas i väg till 27–24 och avgjorde matchen.

Med fyra sekunder kvar på klockan fastställde Taavi Tibar slutresultatet 27–25.

– Vi hade bra flyt i början av den andra halvleken men i slutet hade vi inte turen på vår sida med deras mål. I och med att Ardo var med i dag så blev det ju igen ett nytt ansikte att få in i spelsystemet, men individuellt bidrog han med bra saker, säger Kaj Hagman.

SIF: Ardo Puna 8, Ott Varik 4, Sten Maasalu 3, Albin Järvinen 3, Gustav Svanbäck 2, Vincent Voutilainen 2, Taavi Tibar 2, Elias Nyman 1

Mer läsning