SIF fick revansch mot KyIF

Valeria Kirillova (t.h.) gjorde nio mål för SIF i segermatchen mot Ingrid Degerths KyIF.Bild: Thomas Sundström

Sjundeå IF:s handbollsdamer har kommit i gång i FM-serien. På söndag kväll tog man tredje segern i följd genom att i Kyrkslätt vinna över KyIF med 30–23.

SIF har fått en utmärkt start på det nedre slutspelet i FM-serien. Två matcher har gett två segrar och med den här takten är man på god väg mot kvartsfinalspel.

– Vi har börjat se ljuset i tunneln, vi är på rätt väg, sade SIF-tränaren Harry Wikström

Samtidigt tog SIF nu för första gången i årets serie hem segern mot KyIF. Å andra sidan har KyIF fortsättningsvis det mycket väl ställt – en bra grundserie betyder att man har en klar ledning i den nedre slutserien och är redan nu mycket nära kvartsfinalspel.

– Vi tar alla matcher på allvar och försöker vinna dem, men visst ser det bra. Samtidigt är det ett ganska tacksamt läge, vi kan nu litet pröva på olika saker och jobba med detaljer, sade KyIF-tränaren Tomas Mecklin.

Effektiv duo

En mycket bidragande orsak till SIF-framgången är nya Daria Karnets som hämtat med sig en minst en växel till i SF:s anfallsspel. Samtidigt har också Valeria Kirillova fått mera utrymme och det ger resultat. På söndag kväll stod de två för elva mål i första halvlek när SIF gick loss till 15–11 i paus.

– Vi har flera alternativ nu och spelarna litar på varandra. Nu kunde vi också byta mycket, sade Wikström.

I andra halvlek försökte KyIF kämpa sig in i matchen, men kom aldrig åt att hota på allvar. En bidragande orsak av Roosa Penttinen utmärkta spel i SIF-målet, en annan var att hemmaförsvaret inte riktigt höll.

– Vi gick lite för halv maskin i dag. Försvaret var inte riktigt där och i anfallet kunde vi ha utnyttjat våra lägen bättre. Samtidigt vill jag inte ta bort något från SIF som gjorde det bra, sade Mecklin

Klar seger

SIF vann till slut med klara 30–23. Mycket bra i laget var trion Karanets, Kirillova och Penttinen. Men också Pernilla Karlsson och Oona Reinikainen stod för goda dagsverken.

– Försvaret fungerade också och det hjälpte Roosa i målet, sade Harry Wikström.

I KyIF var Jessi Laasio bra i första halvlek. Johanna Degerth glimtade till, men som helhet var det ingen av KyIF:s större kvällar.

– Det har varit litet sjukdomar och dylikt och det märktes kanske. Men vi jobbar vidare, sade Tomas Mecklin

KyIF–SIF 23–30 (11–15)

KyIF: Johanna Degerth 6, Jessi Laasio 4+1, Ingrid Degerth 3, Susanna Arvekari 3, Emmi Paajanen 2, Matina Keserci 2, Liisa Holopainen 2

SIF: Valeria Kirillova 9, Daria Karanets 8, Pernilla Karlsson 5, Oona Reinikainen 3, Madeleine Lindholm 2, Saara Lehtola 1, Sara Falck 1, Fanny Axberg 0+1