SIF får spela om bronset

Det räckte inte. Maria Jukola gjorde sju mål när SIF förlorade mot HIFK. Bild: Thomas Sundström

Sjundeå IF förlorade också den femte semifinalen och får koncentrera sig på bronsmedaljerna. HIFK vann med 25–16 i Helsingfors på fredagskvällen.

HIFK – SIF 25–16 (13–7)

Inför den femte semifinalen, ledde HIFK med 3–1 i matcher. Med andra ord var SIF tvungna att vinna fredagskvällens bortamatch för att hålla serien i liv. Men det gick inte så, utan HIFK tog en sist och slutligen ganska bekväm hemmaseger. Laget gick snabbt upp i ledning och gav egentligen inte SIF någon chans.

– De var bättre än oss. På samma gång är det väl naturligt, då halva laget spelar i landslaget, säger SIF-tränaren Jan Hagman.

Efter den första halvleken ledde HIFK med 13–7, mycket tack vare viktiga mål av Ida Väyrynen och Kathlen Ax.

– För att ha en chans mot HIFK, är vi tvungna att spela på vår högsta nivå. När vi inte gör det blir det så här, men jag vill ändå poängtera att flickorna gav allt, säger Hagman.

Svårforcerat försvar

Med ett underläge på sex mål i paus, var SIF tvungna att göra mål. Men det var lättare sagt än gjort.

– Vi hade problem med att få upp HIFK:s försvar, vilket försvårade det hela, säger Hagman.

HIFK tappade aldrig sin ledning, utan bygge i stället på den. Till slut vann man med 25–16 och på samma gång matchserien med 4–1. Till näst väntar finalspel mot Dicken, som slog ut Sparta med 4–0. Samma lag som SIF nu får spela bronsmatch mot, när är ännu oklart.

– Vi går in för att vinna brons. Men det blir inte enkelt, Sparta är säkert lika hungriga som oss, säger Jan Hagman.

HIFK: Kathlen Ax 8, Ida Väyrynen 4, Johanna Hilli 4, Linda Cainberg 3, Lotta Kulju 1, Rosanna Rouhiainen 1, Mari Pakku 1

SIF: Maria Jukola 7, Madeleine Lindholm 5, MI Weurlander 3, Janica Tallqvist 1

Mer läsning