SIF får inte förlora mera

Jobbigt läge. Rony Leven hade den otacksamma uppgiften att stå i Sjundeås mål när Dicken nätade 30 gånger. Bild: Thomas Sundström

Sjundeå IF förlorade också den andra kvartsfinalen i herrhandbollens FM-liga. I Sjundeå var Dicken bättre med 30-16 och kan avgöra serien på onsdag.

SIF – Dicken 16-30 (6-14)

SIF kom till spel på måndagen, medvetna om att en förlust skulle ge matchboll åt Dicken. Kanske blev pressen för mycket, för de inledande minuterna var nervösa. En blandning av ett bra Dicken-försvar, tekniska missar av SIF och effektivitet i gästernas skytte, gjorde att SIF låg under med 2-9 efter en dryg kvart.

– Skulle jag veta vad som hände skulle jag säga. Ingenting fungerar, passningarna sitter i benen och det är motigt från början till slut, säger SIF-tränaren Kaj Hagman.

SIF hittade inte en fungerande melodi och i paus ledde Dicken med 6-14.

Även som SIF inte gjorde sin bästa halvlek för säsongen, är det inte den enda orsaken till siffrorna. Gästernas Patrik Roslander stoppade mycket i målet, samtidigt som Benny Broman och Christoffer Modig gjorde det svettigt för hemmaförsvaret.

För stor lucka

Efter den första halvleken, var det förstås svårt att komma tillbaka. Dicken tappade inte i sitt spel och även om SIF kanske spelade lite bättre, var avståndet redan för stort.

Med 20 minuter kvar att spela, ledde Dicken med 9-19 och till slut vann man med 16-30.

– Vi måste gå genom matchen med killarna. På lördagen var vi taggade, men i dag var det som bortblåst. Hur spelet kan ändra så här drastiskt på två dygn förstår jag inte, säger Hagman.

Gåtan Roslander

Sjundeå kom inte alls upp i sin egen nivå på måndagen, men samtidigt hade man det inte lätt. På lördagen stod Dickens målvakt, Patrik Roslander i centrum och så även i går. insläppta mål säger det mesta och vill SIF även spela handboll efter onsdagens match, måste man hitta ett sätt att överlista honom.

– Samtidigt är det riktigt dåligt av oss i dag, så inte behöver man tänka desto mera i de banorna, säger Hagman.

Roslander däremot, var av förståeliga skäl nöjd.

– Det var en suverän match av oss och försvaret var starkt. Som målvakt är det enkelt och spela när alla ger allt.

Lagen möts i Helsingfors på onsdag, i en 2-0-ledning för Dicken. Med andra ord är det vinna eller försvinna som gäller för SIF.

– Efter i dag finns det bara en väg att gå och det är uppåt, säger Kaj Hagman.

SIF: Gustav Svanbäck 4, Jan Hagman 1+2, Theo Westerlund 2, Patrik Grönberg 1, Vincent Voutilainen 1, Ian Martin 1, Taavi Tibar 1, Albert Rehnber 1, Christopher Rönnberg 0+1, Albin Järvinen 0+1

Dicken: Max Granlund 7, Christoffer Modig 6, Benny Broman 5, Filip Söderlund 3, Thomas Hollfast 3, Anton Rémy 2, Teemu Hertola 2, Valdar Noodal 1, Jukka Kamula 1

Mer läsning