SIF-damerna inkasserade väntad förlust

Fula siffror. SIF förlorade som väntat mot Dicken, men det fanns också några glädjeämnen. Bland annat Sara Falcks fyra mål. Bild: Thomas Sundström

Sjundeå IF förlorade den nästsista grundseriematchen i damhandbollens FM-liga på lördagen. Serieledande Dicken vann med 35–19 på hemmaplan.

Tabelljumbon SIF stod inför en mycket svår uppgift på lördagseftermiddagen. Laget skulle nämligen möta serieledande Dicken som inte har förlorat en ligamatch den här säsongen. SIF inledde trots det bra och i den tionde minuten ledde Dicken endast med 5–4.

Men efter det fick SIF en svacka och Dicken drog ifrån. Dryga tio minuter senare ledde hemmalaget med 15–5 och i paus var ställningen 20–9.

– Det började bra för oss men sedan tappade vi. Vi hade för många snabba och dumma avslut, säger SIF-tränaren Harry Wikström.

I och med den stora skillnaden i paus så blev förstås matchen aldrig särskilt spännande. Dicken malde på i den andra halvleken och SIF gjorde sitt bästa för att snygga till siffrorna. Till slut vann hemmalaget med 35–19 och SIF inkasserade sin nionde raka förlust. Den senaste segern kom borta mot ÅIFK 18 oktober.

För SIF var det här nu tredje matchen på en vecka. Förra lördagen blev det en stor förlust mot tabelltvåan HIFK och i onsdags inkasserade laget en tung hemmaförlust mot ÅIFK.

– Matchen mot ÅIFK var förstås jobbig att förlora, speciellt med tanke på att vi ledde med sex bollar. Men bortsett från svackan i dagens första halvlek, så gjorde vi också bra saker. Även om det så klart blev en förlust, säger Wikström.

Han lyfter fram de unga A-juniorernas insats och säger att de har börjat förstå vad som krävs på den här nivån.

– I dag gick det också efterhand upp för dem att man måste vara hård mot ett sådant här motstånd.

En grundseriematch återstår

Så här långt har säsongen inte varit rolig för SIF. Laget har endast vunnit två matcher och har inkasserat elva förluster. Det har gett en jumboplats och fyra poäng, visserligen lika många som nästjumbon Atlas.

För SIF återstår det en match av grundserien och den går mot BK-46 nästa söndag.

– Det blir en viktig match för oss och jag hoppas att vi har vårt bästa lag till förfogande. I dag var det några som inte kunde spela på grund av sjukdom, säger Harry Wikström.

SIF: Sara Falck 4, Pernilla Karlssson 3, Saara Lehtola 3, Nea Puijola 2, Oona Reinikainen 2, Corinna Jensén 2, Madelenie Lindholm 1, Fanny Axberg 1, Matilda Sjöstedt 1

Mer läsning