Seriebedragare fängslad igen - polisen varnar för naiva webbköp

En 21-årig man från Esbo misstänks för 41 nätbedrägerier runtom i landet. Västra Nylands tingsrätt har fängslat mannen. Polisen manar till eftertanke då man köper av okända privatpersoner på webben.

Utredningsledare Matti Högman vid Västra Nylands polisinrättning påminner folk om risken av att betala för en vara som man inte har fått.

– De här bedrägerierna görs vanligen med varor som kostar kring 100 euro, högst 200. Vid högre summor är folk försiktigare. Jag uppmanar alla att tänka efter och inte med sin naivitet eller oförsiktighet vålla bekymmer åt sig själv bekymmer och massor av arbete åt polisen, säger Högman.

Några klara tecken på nätbedrägerier kan Högman inte ge.

– Men det är bra att vara medveten om att det här händer ofta, och många bedragare är i farten. Och man får nästan aldrig pengarna tillbaka, säger han.

Den nu fängslade mannen har tidigare dömts till villkorligt fängelse för 83 fall av bedrägerier som han gjorde åren 2018 och 2019. Samma dag som domen föll i det föregående ärendet har han gjort följande bedrägeri, som är ett av 41 nya fall som utreds av polisen.

Mer läsning